V DRUŽINI

Z mamo sta gojila konopljo

Objavljeno 26. marec 2017 16.00 | Posodobljeno 26. marec 2017 16.00 | Piše: B. K. P.

Celjana sta prepovedano rastlino gojila v prostoru, skritem pod dnevno sobo.

Tudi Mariborčanu so policisti zasegli sadike in posušene delce konoplje. Foto PP Maribor 1

MARIBOR – Policisti, ki so posumili, da 40-letni Mariborčan goji prepovedano konopljo, so pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo in potrkali na vrata njegovega domovanja. Njihovi sumi so se hitro potrdili, saj so v stanovanjski hiši 40-letnika našli kar štiri prostore, ki jih je Mariborčan preuredil v gojilnico konoplje. Našli in zasegli so 759 sadik te rastline, visoke so bile tudi do metra, ter več kilogramov že posušenih delcev konoplje, ki so bili pripravljeni za nadaljnjo prodajo. Zasegli so tudi več pripomočkov za gojenje. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do deset let, ga bodo ovadili.

Skupaj z mamo pa je konopljo gojil 21-letni Celjan. Policisti so v stanovanjski hiši v Celju našli prostor, skrit pod dnevno sobo, ki sta ga priredila za vzgojo prepovedane rastline. Možje postave so v njem našli več kot 100 sadik, v drugih prostorih pa še manjšo količino že posušenih delčkov konoplje, halucinogene gobice in LSD-pivnike ter LSD v tekoči obliki. Vse so zasegli, Celjana in njegovo 49-letno mamo pa bodo ovadili.

Preprodajalcu prepovedanih opojnih substanc so na prste stopili tudi policisti na Obali. V njihovem primežu se je znašel že stari znanec varuhov reda in miru, 47-letnik iz okolice Kopra. Ker so sumili, da je znova zašel na nezakonita pota in preprodaja drogo ter v prostorih svojega bivališča omogoča njeno uživanje, so na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili preiskavo. Našli so manjšo količino konoplje in tablet, ki vsebujejo prepovedano snov alprazolam, bolj znano pod zaščitenim imenom xanax. Zdravilo deluje na živčevje in lajša občutek strahu, zdravniki ga zato predpisujejo pri tesnobi, fobijah in paničnih napadih. Med preiskavo so našli še druge reči, ki so potrdile sum policistov, da 47-letnik v svojih prostorih odvisnikom res omogoča uživanje ne le konoplje, ampak tudi heroina. Pridržali so ga in ga z ovadbo za kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih drog privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je zoper Primorca odredil pripor. 

Deli s prijatelji