POTUNKAN

Vztraja, da nima nič s slamnatimi ženami

Objavljeno 21. november 2015 14.00 | Posodobljeno 28. december 2015 17.29 | Piše: Nada Černič Cvetanovski

Dejanu Etemaju očitajo, da je organiziral slamnate poroke in prevoze marihuane. Ženske, ki so se bile pripravljene poročiti s Kosovarji, so zaslužile do štiri tisočake.

Etemaj vztraja, da očitanih kaznivih dejanj ni zagrešil. Foto: Nada Černič Cvetanovski

KRŠKO – Dejan Etemaj, 31-letni medicinski brat, zaposlen v ljubljanskem kliničnem centru, trenutno v suspenzu, bi se rad takoj po novem letu vrnil na delo, ki ga njegovi nadrejeni menda zelo cenijo. Seveda gre za tisto delo, ki ga je opravljal v službi, nad njegovo domnevno kriminalno dejavnostjo, očitano organizacijo slamnatih porok in prevozi droge, pa očitno niso najbolj navdušeni, sicer ga ne bi suspendirali. To, da bi bil s prvim dnem 2016. spet rad na delovnem mestu, je verjetno bolj pobožna želja. Medtem ko so bile ženske, ki jih je spravil v partnersko zvezo s Kosovarji, da so ti lahko prišli v Slovenijo, že vse obsojene, saj so krivdo priznale, pa Etemaj, ki je v priporu, ni sledil njihovemu zgledu. Svojim odvetnikom je drugemu za drugim prekliceval pooblastila in tudi sporazuma o priznanju krivde s tožilstvom še ni sklenil.

Ne prizna, da je bil glavni organizator in da je prav on ženskam priskrbel partnerje s Kosova, za kar naj bi tiste, ki so privolile v poroko s tujci, dobile do štiri tisoč evrov plačila. Etemaju naj bi pri poslu pomagala njegova žena Albulena, ki ji prav tako še niso začeli soditi, na predobravnavnem naroku pa je bila v silni dilemi, ali naj krivdo prizna ali ne. Njena vloga naj bi bila sicer manjša, le urejala naj bi administrativne in druge zadeve, kadar Etemaj ni imel časa. V precej večjo pomoč je bila obtoženemu Suzana, nekoč Suzana Lah Baderkič, po slamnati poroki pa Curri, saj je bila glavna prevoznica droge. Z navidezno poroko in več potovanji v Švico, kamor je s Kosova vozila po deset do 20 kilogramov marihuane, v ta posel pa vpletla še Matejko Mlakar Beqiraj in Amno Neiro Kovačević, si je prislužila štiri leta zapora in denarno kazen, na zaporno kazen sta bili obsojeni tudi drugi prevoznici, druge slamnate žene pa so bile kaznovane s pogojno in denarno kaznijo.

Vse so priznale in ga potunkale

Vse ženske so že pred časom krivdo priznale in posledično potunkale Etemaja. Ta bo zdaj dokazoval, da je nedolžen, na sodišče pa bodo kot priče povabljene vse obsojene, ko bo sodba pravnomočna. Zagovornica obtoženega Etemaja Marija Vrisk je zdaj predlagala vrsto prič, ki naj bi potrdile Etemajevo slabo finančno situacijo, saj je najemal kredite, ob rednem delu poskušal poiskati še dodatno, da bi poskrbel za družino in bolnega očeta. Morda pa se je ravno zato lotil kaznivih postranskih dejavnosti.

Obramba je sodišču predlagala, naj se zasliši tudi zavarovalniški agent iz Tržiča, pri katerem je Etemaj konec lanskega leta sklenil življenjsko zavarovanje, in sicer zaradi groženj, ki da jih je bil deležen. Z življenjskim zavarovanjem je poskušal poskrbeti za družino, če bi se zgodilo najhujše. V času očitanih kaznivih dejanj naj bi svoje vozilo trikrat našel poškodovano, kar je prijavil policiji. Dejanje je pač razumel kot opozorilo, saj je po prvi in drugi poškodbi dobil pomenljivo sporočilo: »Ali si razumel sporočilo.«

 

Deli s prijatelji