DAN POTEM

Vzrok požara v Idriji pokvarjena klimatska naprava?

Objavljeno 27. julij 2011 15.20 | Posodobljeno 27. julij 2011 15.20 | Piše: Mi. S./STA

Stanovalce so morali izseliti, vzrok požara in višina škode še nista znana

Tamkajšnji stanovalec je okrog 16.30 pri vstopu na podstrešje objekta opazil gost dim in ogenj

IDRIJA – V požaru, ki je v torek zajel poslovno-stanovanjski objekt v Idriji (video je dostopen tukaj), ni bilo poškodovanih, je pa nastala velika gmotna škoda. Pogorelo je namreč podstrešje, poškodovana je bila streha, pa tudi avtomobili, na katere so med požarom padali strešniki.

Še vedno ugotavljajo vzrok požara

Na Policijski upravi Nova Gorica so pojasnili, da so na kraju požara še vedno kriminalistične službe, ki ugotavljajo vzrok in višino gmotne škode. Objekt ima štiri stanovanja, stanovalci iz treh so se zaradi poškodb po požaru in intervencije gasilcev morali izseliti iz objekta. Eno stanovanje je bilo prazno.

Sanacija ne bo hitra

Ker je bila poškodovana streha in je pogorelo podstrešje, bo, kot ocenjujejo na novogoriški policijski upravi, treba kar nekaj časa za sanacijo, da se bodo lahko stanovalci vrnili v svoja stanovanja. Požar na rečo ni poškodoval sosednjih objektov.

Gasilo ga je 67 gasilcev

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je obsežni požar gasilo 67 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Idrija, Spodnja Idrija in Ledina.

Najprej se je kadilo iz klimatske naprave

Poveljnik PGD Idrija Oskar Brus je pojasnil, da je bilo ob njihovem prihodu na kraj dogodka vse ostrešje v ognju. Požar se je po njegovih besedah razširil v nekaj minutah. Kot je dodal, so občani opazili, da se kadi iz klimatske naprave, zato bi lahko bil to vzrok požara, ni pa še potrjeno.

Deli s prijatelji