NESREČA V LAŠKEM

Vsa Slovenija išče voznika passata, ki je umirajočemu dojenčku kazal sredinec

Objavljeno 29. marec 2017 14.05 | Posodobljeno 29. marec 2017 14.06 | Piše: P. Pa.

Avtor zapisa na facebooku, v katerem je izpostavil arogantno vedenje voznikov ob nesreči v Laškem, se je javno izpostavil.

Roku je voznik passata pokazal sredinec.

LAŠKO – To je Rok Kranjc, avtor zapisa o reševanju štirimesečnega dojenčka Adama, ki je v nedeljo umrl v tragični prometni nesreči v Laškem. V oddaji 24ur zvečer je spregovoril o reševanju dojenčka in ostalih udeležencev v hudi nesreči, ki je zahtevala eno smrtno žrtev, za življenje dveh udeležencev pa se zdravniki še borijo. Vse je pozval, naj se udeležijo tečaja prve pomoči, da ne bodo tako nemočni kot je bil on.

Zapis je bil tako odmeven, da so se nanj odzvali tudi organi pregona, še posebej na vedenje dveh voznikov avtobusov, ki sta takrat pripeljala mimo, iščejo pa tudi voznika passata, ki je osebam, ki so reševale otroka, pokazal sredinec.

Policija nad dva avtobusna voznika

»Ko sem videl avtobus in voznika avtobusa, ki odstranjuje razbitine, sem pomislil, da je rešilec že kje v bližini, da dela prostor zanj, a v resnici, je delal prostor zase, da je lahko odpeljal.« Namesto da bi zavaroval kraj, da bi policisti lažje ugotovili, kako se je nesreča zgodila, je speljal in skoraj zadel tri punce, ki so oživljale dojenčka. Za njim je odpeljal še drugi brezbrižni voznik avtobusa. Policisti so že ugotovili, da gre za voznika istega podjetja, po posvetu s tožilci pa se bodo odločili, ali jima bodo očitali prekršek ali kaznivo dejanje.

Nad aroganco in brezbrižnostjo voznikov, ki so drveli mimo, medtem ko so oni reševali življenja, je šokiran. Sprašuje se, kako so se počutili šele poškodovani. Med reševanjem ponesrečencev ga je najbolj pretreslo, ko ga je 20-letna mama dojenčka, ki je bila ukleščena v avtu, nenehno spraševala, kako je z njim.

»Žalostno je, ko si v takem položaju in se zaveš, kako malo poznamo osnove prve pomoči,« je še dejal in dodal, da bo sam zagotovo obnovil svoje znanje.

imageČe imate kakšne informacije o tem, kdo je bil voznik passata, ki je umirajočemu dojenčku in ljudem, ki so ga oživljali, pokazal sredinec, nas o tem obvestite. Uporabite obrazec spodaj. Enako storite, če veste, kdo sta bila voznika avtobusov, ki "nista imela časa" ustaviti in pomagati umirajočim. Informacije bomo posredovali policiji.

Deli s prijatelji