NISTA SE STRINJALA

Vroča kri na shodu Odbora 2014: pele so bergle, posredoval rešilec

Objavljeno 20. april 2017 20.40 | Posodobljeno 20. april 2017 20.44 | Piše: STA, S. U.

Po neuradnih informacijah naj bi se sporekla podpornik shoda in nasprotnik njihovih stališč.

LJUBLJANA – Ob današnjem shodu Odbora 2014 pred ljubljansko sodno palačo je prišlo do kršitve reda in miru, pri čemer je bila ena oseba poškodovana, so za STA potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Po neuradnih informacijah naj bi se sporekla podpornik shoda in nasprotnik njihovih stališč. Skupil naj bi jo slednji, odpeljal ga je rešilec.

Policija informacije o dogodku še zbira, potrdili pa so, da je en občan drugega udaril z invalidskim pripomočkom in ga tako poškodoval, da so poklicali reševalce.

Pred sodno palačo so ostale sledi dogodka, tudi zlomljena bergla. Ali je bil vzrok za dogodek res povezan s stališči, ki jih zagovarja Odbor 2014, še ni jasno. Po nekaterih pričevanjih pa naj bi med shodom nasprotna stališča glasno izražal občan, ki je bil v bližini, zato naj bi se z drugim, ki naj bi stališča Odbora 2014 podpiral, sporekla, slednji pa naj bi nasprotniku vzel berglo in ga z njo udaril.

STA je prošnjo za komentar poslal tudi predsedniku Odbora 2014 Alešu Primcu ter nekaterim udeležencem shoda. Na odgovore še čakajo.

Na današnjem shodu, ti sicer redno potekajo pred sodno palačo že od sojenja v zadevi Patria, so se med drugim zavzeli za pravično sodstvo in izrazili podporo Milku Noviču, nedavno obsojenemu za umor nekdanjega direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, saj verjamejo, da je nedolžen. Kot so navedli na twitterju, pa je eden od udeležencev, Vili Kovačič, napovedal tudi ustanovitev Odbora za osvoboditev Milka Noviča.

Po shodu bo javna tribuna o zlorabah v pravosodju, so napovedali na spletni strani Odbora.

Deli s prijatelji