NEPRIJETNO

Voda zalivala stanovanja po Sloveniji

Objavljeno 24. julij 2011 08.47 | Posodobljeno 24. julij 2011 08.47 | Piše: D. P.

Napovedi so se uresničile, nalivi in nevihte so naredili precej škode

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA, KOPER – Minulo noč so imeli največ dela gasilci v Ljubljani, Novem mestu, Mariboru in Kopru. Napovedi so se uresničile, nalivi in nevihti so naredili nekaj škode.

Voda v stanovanju

Zaradi obilnih padavin je voda zalila več stanovanjskih objektov v Ljubljani. Ob 4. uri so ljubljanski poklicni gasilci črpali vodo iz stanovanjske hiše na Tacenski cesti, nekaj kasneje iz stanovanjskega bloka na Kunaverjevi ulici, stanovanjske hiše v Mednem in dveh stanovanjskih objektov na Gmajni. Ob 4.08 so očistili zamašene odtočne jaške na strehi stanovanjskega bloka na Brilejevi ulici.

Neprijetnosti tudi na Dolenjskem

V Novem mestu so imeli gasilci obilo dela, vodo so črpali iz stanovanjskih hiš, kletnih prostorov, zalilo pa je tudi blok in en gostinski lokal ter poslovne prostore podjetja.

Požagali drevo

Ob 5.47 se je podrlo drevo na cesti v Senožečah v občini Divača. Odstranili so ga gasilci iz Senožeč. Ob 3.12 so gasilci črpali vodo, ki je zalila stanovanje v naselju Babiči v občini Koper.

Avto poškodovan

Drevo se je podrlo tudi v Mariboru, potem pa padlo na osebni avtomobil. Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so gasilci priskočili na pomoč občanu, ki mu je voda vdrla v stanovanje.

Deli s prijatelji