DOLGI PRSTI

Vlamljal je kot za stavo

Objavljeno 08. julij 2011 14.45 | Posodobljeno 08. julij 2011 14.45 | Piše: T. L.

Deloval je v skupini in tudi samostojno

Tat je končal v priporu.
LJUBLJANA – Policisti so že dlje časa iskali 25-letnika, ki ga sumijo več različnih kaznivih dejanj, v torek pa so ga izsledili in mu odvzeli prostost. Mladenič je osumljen dveh oboroženih ropov in več vlomov v poslovne prostore.

Odnesli plen v vrednosti 400.000 evrov

In kaj vse možje postave očitajo mladeniču, ki nima znanega prebivališča v Sloveniji? Ugotovili so, da je junija 2008 izvedel oborožen rop v enem izmed poslovnih prostorov v ulici Na jami, od koder je pobegnil s približno 200 evri gotovine. Prav tako naj bi bil eden od petih storilcev oboroženega ropa januarja 2009 na Prešernovem trgu, kjer je združba oropala poslovni prostor in odnesla različne ure, nakit, očala, mobilne telefone in denar v skupni vrednosti okoli 400.000 evrov. Drugi sostorilci so bili za to kaznivo dejanje na sodišču že obsojeni.

To pa ni vse: na območju Kranja in Medvod je od junija do septembra leta 2007 najmanj šestkrat vlomil v različne poslovne objekte. Zanimali so ga predvsem mobilni telefoni, fotoaparati, cigarete, hlače, fotografski objektivi in denar. Lastnike je z vlomi skupno oškodoval za okoli 48.000 evrov.

Preiskovalni sodnik ga je poslal v pripor

Policisti so še ugotovili, da je decembra 2006 v Dobrovi vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dva računalnika in dve denarnici. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 2700 evrov. Februarja leta 2004 pa je tudi poskušal vlomiti v osebni avtomobil v Tivoliju v Ljubljani, vendar ni iz avta ničesar odtujil.

S kazensko ovadbo so 25-letnika privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, saj sumijo, da je odgovoren še za več velikih tatvin, predvsem v letu 2008 in 2009.
Deli s prijatelji