KRIMINALISTI NA DELU

VIDEO: Janša med preiskavo: Na strežniku je celotno življenje SDS

Objavljeno 15. december 2015 11.28 | Posodobljeno 15. december 2015 11.32 | Piše: A. K.

Šircelj prostorov nima na sedežu stranke SDS, temveč v DZ, Janša pa je odredbo sodnice označil za bizarno.

LJUBLJANA – Poročali smo, da so kriminalisti v dopoldanskih urah obiskali sedež stranke SDS,image in sicer je predsednik stranke Janez Janša povedal, da je odredbo za preiskavo izdala sodnica Daša Cener. »To je sodnica, ki je pred tedni zavrnila predajo dokumentov o nastanku bančne luknje v Novi Ljubljanski banki preiskovalni komisiji državnega zbora (DZ) in s tem zaščitila milijardno krajo našega premoženja,« je zbranim novinarjem povedal Janša.

Trstenjakovo 8, kjer je sedež SDS, so po podpisu sodnice obiskali kriminalisti, ki so preiskali poslovne prostore Andreja Širclja, predsednika komisije za nadzor proračuna in javnih financ v DZ. Janša je ob tem pojasnil, da Šircelj nima prostorov na Trstenjakovi, temveč v hramu demokracije.

Razkrivamo: kaj je sodnica zapisala v odredbi za preiskavo SDS. image

»Tisti, ki so podpisali to odredbo, to vedo. Teh prostorov tukaj ne bodo našli. Želijo pa zaseči tudi vse podatke z našega strežnika, češ da ima gospod Šircelj na tem strežniku elektronsko pošto. Na tem strežniku ima elektronsko pošto kakšnih 15 ali 20 tisoč naših članov in gre za zelo bizaren izgovor. Zasežeš naš strežnik in tako prideš do celotne dokumentacije Slovenske demokratske stranke za deset let nazaj,« pravi Janša in dodaja, da se takšnega bizarnega izgovora »ne bi spomnil niti Lukašenko v Belorusiji«.

Njegovo celotno izjavo v zvezi s preiskavo si lahko ogledate v posnetku.
 

Deli s prijatelji