S PESTJO

Varnostnik mu je zlomil čeljust

Objavljeno 05. december 2017 21.44 | Posodobljeno 05. december 2017 21.45 | Piše: Aleksander Brudar

Dalibor Grbić s pestjo in kolenom nad dva brata. Trdi, da se je branil.

Dalibor Grbić krivde ni priznal. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – »Menim, da je za dobrega varnostnika pomembno predvsem, da zna hitro oceniti morebitne tvegane situacije in jih razrešiti, še preden se razvijejo v konflikt.« Tako je za revijo Varen svet aprila lani povedal takratni finalist izbora varnostnik leta 2015 Dalibor Grbić. Kako dobro je dejansko znal oceniti tvegane situacije, bo tokrat lahko dokazal na ljubljanskem okrožnem sodišču, kamor je bil zaradi obtožbe o povzročitvi hude in lahke telesne poškodbe povabljen včeraj.
 

2013. je izbruhnil pretep v Ivančni Gorici.

Bil je 1. september 2013, ko se je na kopališču v Ivančni Gorici odvijala zabava, ki jo je, kot se je Grbić zagovarjal v preiskavi, varoval skupaj z varnostniki. Kot uslužbenec varnostnega podjetja BBR Security je bil takrat tam postavljen za vodjo in je kot obhodni varoval celotno območje. Ko je ob pol dveh zjutraj ugasnila glasba in so se prižgale luči, je sodelavcem naročil, da izpraznijo prostor. To so tudi storili, a v lokalu sta bila še dva moška, Robert in Tomaž Rogelj, in natakarica ju je podila ven. Grbić se v preiskavi spominja, da sta oba nato čisto znorela, in ko ju je hotel pomiriti, ga je Robert s pestjo udaril v levo ličnico. S sodelavcem sta ju nato spravila iz lokala, a sta oba še tolkla z obeh strani. Rogljeva sta nato stala nasproti njega, nakar naj bi ga Robert udaril v pestjo v obraz. Padel je nazaj in se nato ritensko umikal ter zamahoval in možno je, da je takrat udaril tudi Tomaža. Brata naj bi bila takrat, kot je povedal, opita.


No, tožilstvo je prepričano o ravno nasprotnem, in sicer da je obtoženi Roberta s pestjo tako močno udaril v obraz, da je padel, zaradi udarca je utrpel dvojni zlom spodnje čeljusti ter pretres možganov. Njegovega brata Tomaža je s kolenom udaril v glavo ter ga tako lažje poškodoval. Grbić krivdo zavrača in pravi, da drži le to, da je Roberta udaril, a v silobranu. Oče treh mladoletnih otrok, ki je brezposeln, si želi, da bi zadevo pregledal izvedenec za borilne veščine, saj je glede na izjave prič, ki so na strani oškodovancev, nemogoče, da bi ga udaril s hrbtne strani od spodaj navzgor.
 

Obtoženi Dalibor Grbić priznava, da je takrat udaril oškodovanca, a v samoobrambi.

Pred časom je Grbića in še dva njegova kolega, vse kot varnostnike, zaradi domnevnega napada v Topu oziroma nekdanjem Globalu tožil Peter Košmerl. Grbić nam je povedal, da je to tožbo dobil. 

Deli s prijatelji