TRAGEDIJA

V trčenju 28- in 19-letnika umrla sopotnica

Objavljeno 31. december 2017 07.47 | Posodobljeno 31. december 2017 07.47 | Piše: P. Pa.

V nesreči so bile poškodovane kar štiri osebe.

PRELOGE PRI KONJICAH – V soboto ob 21.25 se je na regionalni cesti zunaj naselja Preloge pri Konjicah, občina Slovenske Konjice, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Policija poroča, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. V desnem preglednem ovinku je zapeljal levo, na nasprotnosmerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri z osebnim avtomobilom pripeljal 19-letni voznik. Ta se je zaradi preprečitve trčenja umikal levo, vendar trčenja ni mogel preprečiti.

V trčenju je njegova 45-letna sopotnica zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, dva sopotnika pa sta se lažje poškodovala. Lahko telesno poškodovana sta bila tudi oba voznika.

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje so o nesreči še zapisali, da so posredovali gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj in ga razsvetlili, odklopili akumulatorje vozil, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Slovenske Konjice in Celje pri oskrbi poškodovanih, s tehničnim posegom iz vozila prenesli preminulo osebo, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in jih očistili.

Reševalci so štiri poškodovane prepeljali v celjsko bolnišnico.

Deli s prijatelji