IZDALI PLAČILNI NALOG

V tovornjak na odstavnem pasu

Objavljeno 29. november 2017 22.39 | Posodobljeno 29. november 2017 22.39 | Piše: V. A.

Pod njim je bil 60-letni voznik, ki mu je počila notranja pnevmatika.

POSTOJNA – V torek ob 6. uri je domačin v Postojni z osebnim avtom trčil v 15-letno peško na prehodu za pešce. Ta se je po prvih podatkih lažje ranila, vseeno pa so jo odpeljali v UKC Ljubljana na pregled. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 1. ure je 16-letnik vozil kolo s pomožnim motorjem zunaj naselja Krasna. Zaradi neprilagojene hitrosti je padel po vozišču in se hudo ranil, njegovemu 25-letnemu sopotniku pa ni nič. Ranjenca so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, policisti pa ga bodo kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

V kraju Hum sta v ponedeljek ob 19.06 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem pri oskrbi ranjenca.

Na avtocesti, približno 100 metrov pred izvozom za Vransko v smeri proti Celju, se je ob 18.42 zgodila prometna nesreča. Na tovornem vozilu s priklopnikom, ki je prevažal sojo, je počila notranja pnevmatika. Zato je 60-letni voznik vozilo zaustavil na odstavnem pasu, zlezel podenj in pogledal, kaj se je zgodilo. Takrat je v zadnji del njegovega vozila trčil 42-letni voznik drugega tovornega vozila s priklopnikom, ki je imel naložena osebna vozila. Pri tem je eno vozilo padlo na prehitevalni pas avtoceste in se prevrnilo na bok. Za nameček se je iz prvega vozila razsula še soja. Voznik, ki je bil pod vozilom, se je na srečo le lažje ranil. Posredovali so gasilci PGE Celje in CPV Domžale in zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, razsvetljevali kraj nesreče, posuli po cestišču razlite motorne tekočine ter pomagali pri usmerjanju prometa. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče in čiščenja vozišča je bila avtocesta na tem odseku zaprta skoraj 6 ur.

Gorenjski prometniki so poleg dveh prometnih nesreč zaradi raztresanja ledu v predoru Karavanke (o tem smo pisali včeraj) obravnavali še eno tako prijavo in zaradi takega prekrška tudi 3 voznike tovornih vozil. Izrekli so jim globo. Voznike znova opozarjajo, naj pred vožnjo očistijo led z vozil in naj vozijo tudi z brezhibnimi stekli.

Ob 13.09 se je na avtocesti med cestninsko postajo Log in izvozom Brezovica v smeri proti Ljubljani, občina Log-Dragomer, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in ranjenca oskrbeli s prvo pomočjo do prihoda ljubljanskih reševalcev.
V križišču Celovške in Bleiweisove ceste v Ljubljani je ob 9.48 tovorno vozilo povozilo kolesarja. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ranjenca izpod tovornega vozila, očistili cestišče in pomagali pri oskrbi ranjenca. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Kranjski policisti so dopoldne obravnavali prometno nesrečo, ko je voznik na prehodu za pešce zbil žensko in jo lažje ranil.

V bližini naselja Verd je ob 8.45 osebno vozilo zapeljalo s ceste na travnik in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče in električne vodnike javne razsvetljave ter odklopili akumulator na vozilu.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so v 24 urah 4 voznikom zasegli vozilo. Med kontrolo prometa v Šentrupertu so trebanjski policisti okoli 20. ure ustavili 42-letnega voznika hyundai elantre. Veljavnega vozniškega dovoljenja nima, je pa napihal kar 2,93 promila! Avto so mu zasegli in izdali plačilni nalog za 1200 evrov, o vožnji brez vozniške pa so poročali na sodišče. 


 

 

Deli s prijatelji