POGREŠANI

V smrt iz obupa: hči mrtva, mamo še iščejo

Objavljeno 04. marec 2013 10.34 | Posodobljeno 03. marec 2013 20.47 | Piše: U. P.

Odgovorni predvidevajo, da sta mati in hči videli izhod v smrti.

Mlajšo so našli potapljači na obrežju Drave pri veslaškem centru (foto: Podvodna reševalna služba Maribor).

MARIBOR – Iz policijske uprave so v soboto sporočili, da so tega dne prejeli prijavo o 53-letni Darinki Uhl in njeni 32-letni hčerki Nini, ki so ju pogrešali že od petka zjutraj. Možje postave so ugotovili, da je bil telefon starejše tega dne nazadnje dosegljiv še približno ob 13. uri, in sicer na območju Bresternice pri Mariboru. Že naslednji dan pa je trud 50 policistov, gasilcev in vojakov, tudi s potapljači reševalci, ki so ju iskali, navrgel žalostno podobo. Nino so našli mrtvo ne daleč stran, v bližini veslaškega centra, njeno mamo pa še iščejo, saj odgovorni predvidevajo, da je tudi ona mrtva.

Za pogrešano 53-letnico niso našli nobene sledi

Kot kaže, so se črne misli bližnjih uresničile, saj naj bi bil v ozadju celotne zgodbe krik iz obupa, krik izgubljenega človeka, ki ni našel izhoda iz nastale osebne situacije.

Govorili smo tudi z vodjo intervencije Tiborjem Lahom in izvedeli, da so imeli od 10. do 16. ure, ko so končali akcijo, v vodi s štirimi stopinjami nad lediščem 16 potapljačev reševalcev iz enot Maribor, Murska Sobota, Gornja Radgona in Ptuj. Ti so podrobno pregledali obe strani nabrežja ob Dravi v dolžini enega kilometra, a za pogrešano 53-letnico niso našli nobene sledi.

Deli s prijatelji