ŠOK

V lekarnah kupovala prepovedane tablete in jih preprodajala

Objavljeno 20. april 2017 23.00 | Posodobljeno 20. april 2017 23.06 | Piše: P. Pa.

Policija nadaljuje preiskavo in ugotavlja morebitno vpletenost drugih oseb.

Brez male lekarne nikar na počitnice.

LJUBLJANA – Moščanski policisti so v preteklem tednu odvzeli prostost 34- in 64-letnemu Ljubljančanu zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo ter prometa z njimi zaradi predhodno zaznanih več kaznivih dejanj prodaje prepovedanih drog, so sporočili iz PU Ljubljana.

Med hišno preiskavo, ki so jo opravili pri osumljencih, so zasegli več kot 400 psihoaktivnih tablet sanval in bromazepam, večje število praznih zdravniških belih receptov izdanih v tuji državi (domnevno iz Srbije in Bosne), sezname z imeni in s priimki, račune iz lekarn iz različnih koncev države, večje število praznih embalaž prepovedanih tablet sanval, mobilne telefone itd.

Policisti so ugotovili, da je starejši že dalj časa na območju Slovenije po različnih lekarnah kupoval prepovedane tablete, ki jih je prodajal 34-letniku, ta pa jih je preprodajal naprej.

Policijska akcija se s tem ni končala, saj policisti zdaj ugotavljajo še morebitno vpletenosti drugih oseb.

Osumljenca so v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je 64-letniku odredil hišni pripor, 34-letniku pa pripor. Ta je bil za tovrstna dejanja že obravnavan in obsojen.
 

Deli s prijatelji