PIJAN ZA VOLANOM

V križišču je zbil kolesarja

Objavljeno 02. december 2017 21.33 | Posodobljeno 01. december 2017 21.33 | Piše: V. A.

Prehitri 60-letni voznik trčil v 30-letnika, napihal pa 1,25 promila.

PTUJ – V križišču na Osojnikovi cesti je včeraj ob 7.59 voznik z osebnim vozilom zbil kolesarja. Reševalci so ranjenega kolesarja na kraju oskrbeli in prepeljali v ptujsko bolnišnico.
Na Bratislavski cesti v Ljubljani je v četrtek nekaj pred 22. uro prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 60-letni voznik škode octavie. V nesreči je bil udeležen še 30-letni voznik. Povzročitelj je napihal 1,25 promila, zato zoper njega sledijo postopki.

Na edinem semaforiziranem križišču v Britofu pri Kranju sta bili okoli 16.30 v prometni nesreči udeleženi ženska in neznana voznica manjšega rdečega peugeota. Iščejo starejšo svetlolaso voznico, ki je v času nesreče nosila očala. Kdor ima informacije o nesreči ali voznici, naj jih sporoči sporoči na tel. 113 ali anonimni telefon 080-1200.

Na primorski avtocesti od Brezovice proti cestninski postaji Log je okoli 14. ure zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo prometno nesrečo povzročila 35-letna voznica osebnega avta. V nesreči je bil udeležen še tovornjak s priklopnikom z madžarsko registracijo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine. Povzročiteljico so odpeljali v UKC.

Na območju celjske policijske uprave so v četrtek obravnavali 18 prometnih nesreč. V eni se je huje ranila 33-letna voznica osebnega vozila. Nesreča se je zgodila v Sv. Antonu na Pohorju, kjer je 33-letnica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča.

Voznik osebnega avta je ob 13.51 med vožnjo iz Črešnjevcev proti Orehovcem zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in obstal na bližnji njivi. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika ter pomagali policistom in reševalcem pri prenosu ranjenca do reševalnega vozila. Medicinsko osebje ZD Gornja Radgona ga je oskrbelo in odpeljalo na zdravljenje v bolnišnico v Rakičanu.

Na avtocesti med počivališčem Povir in cestninsko postajo Dane je ob 13.34 osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestno brežino. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali policistom ter Darsovim delavcem. Sežanski reševalci so 3 ranjence oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico.

Pri Volčji Dragi je ob 10.16 zaradi neprilagojene hitrosti 36-letna voznica v desnem ovinku zapeljala desno in se zaletela v varnostno ograjo, nato pa se prevrnila po brežini pod cestiščem, kjer je vozilo obstalo naslonjeno na drevo. Voznica se ni ranila, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.

Kot smo že poročali, je v četrtek ob 9.15 na avtocesti pri Postojni zaradi neprilagojene hitrosti tovorno vozilo zdrsnilo, trčilo v odbojno ograjo, zatem pa obstalo prek vseh treh pasov. Promet proti Kopru je bil ustavljen za vsa vozila vse do 11.10, ko so Darsovi delavci premaknili vozilo na desni pas in s tem sprostiti prehitevalnega. Ob 11.50 pa je bil promet sproščen na dveh pasovih. Voznika, 57-letnega državljana Srbije, so policisti kaznovali zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča z globo 300 evrov in mu izrekli 3 kazenske točke.

Nekaj po 8. uri je 67-letni Mariborčan v križišču Ceste proletarskih brigad in Ljubljanske ulice v Mariboru z osebnim avtom izsilil prednost pred 27-letnim voznikom iz Maribora. V trčenju se je povzročitelj huje ranil, mlajši voznik pa lažje. Starejšega so prepeljali v UKC Maribor, mlajši pa je zdravniško pomoč iskal sam. Policisti so 67-letniku izdali plačilni nalog.
Na Opekarniški cesti v Celju sta ob 7.50 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje. Zavarovali so kraj dogodka, pomagali ranjencema, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci so dva ranjenca prepeljali v celjsko bolnišnico.

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 24 urah zasegli 6 vozil, in sicer 3 na območju Ljubljane, po eno pa v Mariboru, Kopru in Novem mestu. 

Deli s prijatelji