TRAGIČNO

V grmičevju pri Ptuju našli vozilo, v njem pa mrtvo voznico

Objavljeno 15. julij 2014 09.33 | Posodobljeno 15. julij 2014 11.38 | Piše: A. K.

Voznica je z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestno grmičevje in se zaletela v drevo.

Eno osebo so takoj odpeljali v bolnišnico, druga je kraj dogodka zapustila

PTUJ – Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je občan sinoči okoli 23.45 ob cesti Ptuj–Orešje v obcestnem grmičevju opazil uničeno osebno vozilo, v katerem je bila ukleščena oseba.

Aktivirani so bili reševalci nujne medicinske pomoči Ptuj ter gasilci prostovoljnega gasilskega društva Ptuj. Prometna nesreča se je zgodila že v popoldanskih urah, ko je voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestno grmičevje in se zaletela v drevo. Gasilci so mrtvo voznico s tehničnim posegom rešili iz vozila, odklopili akumulator, razsvetlili kraj dogodka in ga počistili. 

Iz PU Maribor so sporočili, da je 48-letna voznica s Ptuja v ponedeljek med 15. in 16. uro vozila iz smeri Ptuja proti Krčevini pri Vurbergu. V desnem blagem nepreglednem ovinku hitrosti in načina vožnje ni prilagodila poteku ceste ter svojim vozniškim sposobnostim, zato je v ovinku zapeljala v levo čez nasprotnosmerno vozišče, nakar je vozilo zaneslo čez bankino in travnato brežino v gozd, kjer je na pobočju gozda s sprednjim levim delom in streho trčila v drevo.

Vozilo je po trčenju obstalo na levem boku s streho, naslonjeno ob drevo, v katero je trčilo. 

Deli s prijatelji