SRHLJIVKA

V črni vreči zagledala glavo ženske

Objavljeno 07. december 2017 10.50 | Posodobljeno 07. december 2017 10.50 | Piše: Oste Bakal

Ženska prijavila, da je videla ostanke trupla. Policija na nogah, pomaga jim tudi izurjeni pes.

Policija je včeraj takole preiskovala deponijo. FOTO: Oste Bakal

DOLGA VAS – V torek, na predvečer sv. Miklavža, ko se otroci veselijo daril, je ženska iz bližnjega romskega naselja, med Lendavo in Dolgo vasjo, v neposredni bližini madžarske meje, policistom sporočila, da je med brskanjem po smeteh odkrila del človeškega telesa, natančneje naj bi šlo za žensko glavo. To je bil znak za preplah, tako da so policisti, kriminalisti in kriminalistični tehniki iz PU Murska Sobota zadevo vzeli zelo resno. Ženska naj bi glavo videla pred tednom dni, vse skupaj pa je prijavila šele v torek, saj je bila v šoku. V tem času so na deponijo dovažali nove in nove odpadke, tako da bo težko najti morebitni del trupla. »Policisti smo bili v torek obveščeni, da naj bi bil na enem od odlagališč odpadkov v Pomurju del človeškega telesa. V zvezi s pridobljeno informacijo izvajamo določene aktivnosti v zvezi s potrditvijo morebitnega kaznivega dejanja, zavarovanja sledov in predmetov kaznivega dejanja,« je včeraj dopoldne medije obvestila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Policija je namreč prijavo vzela nadvse resno.

Prijaviteljica je v eni od črnih vreč, ki so jih smetarji že pred dnevi odložili na deponiji, videla glavo ženske. Najditeljica je v šoku, njeni bližnji pa so povedali, da je na grozljiv prizor naletela med brskanjem po smetišču in da si česa takega zagotovo ne bi izmislila. Policisti so približen kraj, kjer naj bi bil domnevno del človeškega telesa, zavarovali s trakom in tam prepovedali vsakršno odlaganje odpadkov ter tudi približevanje. Že včeraj so prekopali kar veliko smeti, pri čemer so si policisti in kriminalisti pomagali tudi z izurjenim službenim psom.
Iz podjetja CERO Puconci, ki upravlja ta zbirni center za odpadke, so na kratko sporočili, da poteka preiskava, ter dodali, da sodelujejo s policijo oziroma jim zagotavljajo vso potrebno pomoč. Že včeraj okoli 10. ure so na deponijo odpadkov pripeljali bager, ki počasi koplje in išče sledi, zraven pa je tudi posebno kombinirano vozilo, najverjetneje premični kriminalistični laboratorij.

Na kraju dogodka oziroma v bližnjem romskem naselju smo poskušali govoriti s prijaviteljico, a nam ni uspelo, ker da je še vedno v šoku in pod velikim pritiskom. Smo pa slišali, da »če je ona kaj videla, je to gotovo resnica, saj si česa takega ne bi mogla izmisliti«. Nekateri so nam še povedali, da se na tem območju pogosto dogajajo različne nečedne zadeve, česa takega, da »bi koga umorili in odvrgli na odlagališče smeti, pa vseeno ne pomnijo v zadnjih desetletjih«. V Pomurju sicer v zadnjem času ni pogrešanih oseb, zato domačini le ugibajo, kdo bi lahko tako nesrečno končal na smetišču. Poudarjajo še, da je to območje neposredno ob madžarski meji ter v bližini hrvaške, tukaj pa je tudi pomurska avtocesta, ki povezuje vzhod in zahod Evrope. Morda je pod smetmi zakopan tujec.


Ženska naj bi glavo videla pred dnevi, vse skupaj pa je prijavila šele v torek, saj je bila v šoku.Zakopan pod smetmi

Pred leti smo pisali o žalostni zgodbi 20-letnega Ljubljančana Žiga Kastrina, ki ga je morilec leta 2006 odvrgel v zabojnik za smeti. Deset mesecev po izginotju, ko je bilo iz priznanja njegovega morilca možno sklepati, kje je njegovo truplo, ki ga je odpeljal smetarski avto in odvrgel na Barju, se ni dalo storiti ničesar več. Strokovnjaki so namreč menili, da bi iskanje v smeteh lahko povzročilo ekološko katastrofo in eksplozije plinov. A tudi če bi se odločili za odkopavanje, katerega vrednost so ocenili na kar 1,7 milijona evrov, ni bilo nobenega zagotovila, da bi Žigo res našli. Žigova mati tako nikoli ni mogla prižgati sveče na sinovem grobu.Včeraj niso našli ničesar

Včeraj popoldne nam je tiskovna predstavnica soboške policije posredovala še kratko informacijo za javnost. »Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so opravili ogled odlagališča odpadkov, pri čemer pa niso bili najdeni nobeni deli človeškega telesa. Policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila,« je pripisala Rauševa.

 

Deli s prijatelji