POGREŠANI?

V bližini spomenika našli truplo moškega

Objavljeno 08. julij 2011 15.52 | Posodobljeno 08. julij 2011 16.01 | Piše: A. L.

Kaj je vzrok smrti, še raziskujejo

Iskanje pogrešanega (fotografija je simbolična)
NOVA GORICA – Italijanski varnostni organi so slovensko policijo obvestili, da pogrešajo 58-letnega italijanskega državljana iz Trsta. Ugotovili so, da obstaja velika možnost, da je pogrešana oseba mrtva in da je na območju Krasa, nekje na obmejnem območju med Slovenijo in Italijo.

Zjutraj so policisti organizirali širšo iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo okoli 100 policistov posebne policijske enote iz PU Nova Gorica in drugih policijskih uprav (posebna policijska enota PU Nova mesto, posebna policijska enota PU Ljubljana in poveljstvo posebne policijske enote generalne policijske uprave). V iskalno akcijo je bil vključen tudi policijski helikopter in pripadniki specialne enote policije. Kmalu po začetku iskalne akcije, ki se je začela ob 6. uri zjutraj, so policisti novogoriške posebne policijske enote v bližini spomenika na Cerju na Spodnjem Krasu našli truplo moškega.

V zvezi z obravnavanim primerom sta bila obveščena preiskovalni sodnik okrožnega sodišča, ki opravlja ogled kraja, in pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalistična preiskava v zvezi z okoliščinami najdbe trupla in identifikacijski postopek sta v teku. Vzrok smrti bo pokazala odrejena sodna obdukcija, ki bo opravljena v prihodnjih dneh. V preiskavi slovenska policija sodeluje tudi z italijanskimi varnostnimi organi.
Deli s prijatelji