NAJDBA

V avtu sta imela travo, kokain in amfetamine

Objavljeno 30. marec 2017 13.00 | Posodobljeno 30. marec 2017 13.00 | Piše: Mo. S.

Policiji je pomagal pes.

Pri najstnici so našli 57 zavitkov.

VELIKA PIREŠICA – Pretekli teden sta prometna policista pri nadzoru cestnega prometa na regionalni cesti v Veliki Pirešici ustavila 30-letnega voznika osebnega vozila znamke BMW. Poleg voznika je bil v vozilu še 30-letni sopotnik.

Pri preverjanju potnikov in vozila sta policista zaznala močan vonj po prepovedani drogi konoplji, zato sta moška pozvala, naj izročita prepovedano drogo. Zatrjevala sta, da je nimata. Pri vizualnem pregledu sta policista pri prestavni ročici v vozilu opazila manjšo količino prepovedane droge konoplja, za katero si je sopotnik v nadaljevanju premislil in povedal, da je njegova in da gre za konopljo, ki jo ima za lastno uporabo, ter jo izročil policistu.

V nadaljevanju sta policista na zadnjem sedežu opazila kartonasto škatlo, voznik in sopotnik pa nista hotela povedati, kaj prevažata v njej. Zaradi suma, da je v njej prepovedana droga, se je v zadevo vključil policist vodnik službenega psa s psom za odkrivanje nedovoljenih drog. Službeni pes je v vozilu nakazal prisotnost prepovedanih drog.

Zaradi utemeljenega suma, da je v vozilu prepovedana droga, so osumljenima odvzeli prostost, osebno vozilo pa zasegli. Pri preiskavi vozila so našli približno 100 gramov kokaina in en kilogram amfetamina.

Sopotnika bodo kriminalisti kazensko ovadili.

Deli s prijatelji