URADNO

Upanja je konec: Stanko pazi na vas iz »vsemirja«

Objavljeno 30. julij 2015 16.41 | Posodobljeno 30. julij 2015 16.37 | Piše: A. K.

Policija je preklicala iskanje Stanka Brajerja, ki je bil udeležen v nesreči na primorski avtocesti.

Pogrešani Stanko Brajer.

LJUBLJANA – Dva tedna po tragični nesreči na primorski avtocesti, ki se je zgodila 13. julija in v kateri je umrla štiričlanska romunska družina, so našli truplo Stanka Brajerja, ki je vozil tovorno vozilo, ko je to trčilo v avtomobil nesrečne družine. Stanko je zapustil kraj nesreče in odtaval v neznano. Dva tedna so ga iskali policisti, znanci, prijatelji in svojci v upanju, da ga bodo našli živega in zdravega, da bi jim pojasnil, kaj se je zgodilo. A doletelo jih je tisto, česar so se najbolj bali – Stanka so našli mrtvega.

Policija je po odkritju trupla sporočila, da bodo najprej opravili DNK-analizo, da ugotovijo, ali gre za Stanka, izsledke analize pa so poslali četrti dan po tistem, ko so svojci izgubili vsako upanje.

»Preklicujemo zaprosilo za objavo pogrešanega Stanka Brajerja, ki smo vam ga posredovali 13. 7. 2015. Pogrešani je bil 26. 7. 2015 v gozdu, na slabo dostopnem območju med Logatcem in Lazami, najden mrtev,« so sporočili iz PU Ljubljana.

Našli so ga domačini

Sicer pa so sožalje družini že pred tem izrekli številni Slovenci, tudi tisti, ki Stanka niso poznali. Našli so ga prav domačini, ki so pred dnevi znova strnili vrste in truplo našli le 700 metrov od kraja nesreče.

»Ponosna sem na vas, da ste se tako nesebično trudili in končno tudi našli Stanka. Bala sem se, da bo njegova usoda taka, kot je (v tej vročini brez vode in hrane), in do včerajšnjih poročil upala, da se bo morda kmalu kje pojavil. Iskreno sožalje družini in sorodnikom ob izgubi nekdanjega sovaščana Stanka in prijatelja. Verjamem, da je Stanko ponosen na vas in vas pazi iz 'vsemirja',« je v ponedeljek pod fotografijo po koncu iskalne akcije zapisala Marinka.

Deli s prijatelji