STRAŠNO

Umrla dva slovenska alpinista

Objavljeno 04. april 2017 18.33 | Posodobljeno 04. april 2017 18.44 | Piše: STA, Mo. S.

Zgodilo se je na gori Viš v Italiji.

Fotografija je simbolična.

TRBIŽ – Na gori Viš (italijansko Jof Fuart) v Kanalski dolini v Italiji sta umrla slovenska alpinista, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Reševalci so trupli moškega in ženske našli na višini 2350 metrov, je sporočila reševalna služba Furlanije - Julijske krajine. Njunih imen niso posredovali.

Alpinista naj bi bila nameravala preplezati običajno pot na 2666 metrov visoko goro, ki se začenja malo nad zavetiščem Corsi. Alarm so sprožili danes zjutraj iz mednarodnega centra v Vratih - Megvarju (Thorl Maglern) na avstrijskem Koroškem, od koder so ga posredovali tudi gorski reševalni postaji v Rajblu (Cave del Predil) in postaji finančne straže Na žlebeh (Sella Nevea) v Italiji. Iskanje je steklo takoj, reševalci pa so kmalu našli avtomobila alpinistov na parkirišču pod stezo, ki vodi do zavetišča Corsi.

Trupli pogrešanih alpinistov so naposled našli, na prizorišču je kakih deset gorskih reševalcev in stražnikov. Prenos posmrtnih ostankov v dolino otežujejo negotove vremenske razmere, saj naj bi imel helikopter po poročanju Anse težave zaradi oblakov, ki zakrivajo pobočje gore.

Deli s prijatelji