SOJENJE

Umirajočemu je
 odrezal še uhelj

Objavljeno 22. avgust 2011 21.57 | Posodobljeno 23. avgust 2011 08.20 | Piše: Gordana Possnig

Začelo se je sojenje Franju Bolariču za januarski pretep pri Ljubnem

Franjo Bolarič (spredaj) in Mika Robida (sedi za njim) v sodni dvorani celjskega sodišča

CELJE – Pred velikim senatom okrožnega sodišča se je začelo sojenje za januarski pretep v stanovanju v prvem nadstropju stanovanjske hiše v Primožu 43 pri Ljubnem, kjer je 44-letni Franjo Bolarič zaradi starih sporov tako hudo pretepel 62-letnega Albina Kneza, da je ta po njegovem odhodu umrl zaradi hudih poškodb glave in prsnega koša.

Umiral je v mukah

Bolarič se je na žrtev spravil zaradi starih sporov; najprej ga je večkrat udaril, da je napadeni padel na tla in obležal, nato pa se je spravil nadenj, ga večkrat brcnil v trebuh in glavo ter mu skakal po prsnem košu. Nato je stanovanje zapustil in se čez čas vrnil z nožem in še neznanim ožjim robatim predmetom, s katerim je Kneza nato še večkrat udaril po glavi, mu zadal še nekaj brc in mu odrezal levi uhelj ter ga vrgel po sobi. Hudo ranjenega je pustil ležati in odšel ter nesrečnika pustil v mukah umirati dve uri, dokler ni izdihnil.

Mika sokriva

Bolarič pa ni edini obtoženi v tem primeru. Kaznivega dejanja opustitve pomoči je obtožena Bolaričeva zunajzakonska partnerica Mika Robida, ki ji očitajo, da pretepenemu ni pomagala, čeprav je slišala, kaj se dogaja v sosednjem stanovanju, in čeprav je obtoženi Bolarič po dogodku prišel v njeno stanovanje in v štedilniku skuril krvava oblačila. A Mika Robida ni šla pogledat, kakšno je Knezovo stanje, niti ni poskrbela, da bi mu kdo prišel pomagat. Zaradi tega ji grozi do leto dni zapora.

Brez denarja za odvetnika

In prav pri njej se je zadeva po branju obtožnice zapletla. Ker je kazen za to kaznivo dejanje prenizka, ji sodišče ni določilo zagovornika po uradni dolžnosti, a si ga je obtožena zdaj zaželela. Ker pa nima denarja, ji ga bodo brezplačnega uredili do nadaljevanja sojenja, ki bo 23. septembra.

Deli s prijatelji