NEPRIDIPRAVI NA DELU

Ukradli tri kolesa, vredna po več tisoč evrov

Objavljeno 27. marec 2017 21.00 | Posodobljeno 27. marec 2017 21.00 | Piše: P. Pa.

Eno kolo so ukradli na Jesenicah, eno v Kranju, tretje pa v Tržiču.

Fotografija je simbolična.

KRANJ – Gorenjski policisti so prejšnji teden obravnavali tri tatvine koles višjega cenovnega razreda. Eno kolo je bilo odtujeno pri vlomu v klet na Ulici Viktorja Kejžarja na Jesenicah, drugo pri vlomu v garažo na Dražgoški ulici v Kranju, še eno pa iz odklenjene kolesarnice v predelu Za jezom v Tržiču. Vsako od teh koles je bilo vredno več tisoč evrov. Doslej je bilo najdeno samo ukradeno kolo v Tržiču.

Pri PU Kranj so ob tem dodali, da je običajno največ koles ukradenih na ulicah, v kolesarnicah, kletnih prostorih in na dvoriščih stanovanjskih hiš oziroma blokov. Vrednost in znamka nista ključna faktorja, za storilce pa je zlasti pomembno, da je tatvina čim preprostejša in čim manj opazna. Zato morajo biti kolesa vedno ustrezno varovana z ustreznimi ključavnicami in priklenjena ob stabilen predmet, kar naj velja tudi za hrambo v zaprtih prostorih. Vedno naj bodo zaklenjeni tudi ti prostori.

Lastniki naj si tudi zapišejo podatke o kolesu in ga fotografirajo. Ko prijavijo krajo, znajo namreč oškodovanci običajno povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar otežuje preiskovanje. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku.

Deli s prijatelji