45 TISOČAKOV ŠKODE

Trezen poškodoval štiri policiste in umoril dva psa

Objavljeno 06. februar 2013 11.06 | Posodobljeno 06. februar 2013 11.06 | Piše: A. L.

Za volanom je sedel 29-letnik, ki je divjal in razbijal po gorenjski avtocesti.

Mrtva službena psa.

KRANJ – Kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Policijske uprave Kranj so s podajo kazenske ovadbe zaključili kriminalistično preiskavo, ki so jo vodili zoper 29-letnega državljana Avstrije. Ta je 3. januarja bežal pred policisti in povzročil dve prometni nesreči, v katerih sta bila dva policista huje, dva pa lažje telesno poškodovana. V eni od nesreč sta poginila tudi službena policijska psa, nastala pa je še večja premoženjska škoda.

Storil kar pet kaznivih dejanj 

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je podan utemeljen sum, da je Avstrijec s svojim ravnanjem storil pet kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, in sicer:
– kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 
– napad na uradno osebo, ko opravlja naloge javne varnosti,
– dve kaznivi dejanji hude telesne poškodbe,
– kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Prvo kaznivo dejanje je Avstrijec storil s tem, da je s trčenjem v policijsko vozilo pri Podtaboru  preprečil zaustavitev njegovega vozila, medtem ko je druga dva policista, v katera je trčil na izvozu iz avtoceste za Lesce napadel tako, da je s prednjim delom svojega vozila namerno silovito trčil v zadnji del njunega vozila. Z dejanjem Avstrijca je bila povzročena še premoženjska škoda v višini okoli  45 tisoč evrov.

Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili še, da Avstrijec ni bil pod vplivom alkohola ali drugih snovi, ki bi zmanjševale njegovo sposobnost za udeležbo v prometu, vozilo pa je bilo tudi tehnično brezhibno.

Deli s prijatelji