HITROST

Trčili trije tovornjaki in tri osebna vozila

Objavljeno 30. julij 2014 22.00 | Posodobljeno 30. julij 2014 22.00 | Piše: B. P.

Nesrečo na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 38-letni voznik tovornjaka.

Fotografija je simbolična

NOVA GORICA – Včeraj okrog 13. ure se je v predoru Panovec na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri tovorna in tri osebna vozila. 38-letni voznik tovornjaka, ki je imel na priklopniku naloženo hlodovino, je vozil iz smeri Nove Gorice, ko mu je zaradi neprilagojene hitrosti v začetku predora zadnji del priklopnika zaneslo v levo.

Les se je raztresel po cesti, tedaj pa je nasproti pripeljal drugi voznik tovornjaka, ki je trčil v priklopnik, njegovo vozilo pa je zaradi trka obrnilo pravokotno na cesto. Trije vozniki osebnih avtomobilov, ki so pripeljali iz smeri Rožne Doline, se nesreči niso mogli izogniti, hlodovina, raztresena po cesti, pa jim je poškodovala avtomobile.

54-letnega voznika tovornjaka, ki je trčil v priklopnik, so reševalci odpeljali v bolnišnico, a so njegove poškodbe k sreči le lažje. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče, 38-letnemu vozniku tovornega vozila, zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta na tem območju več ur zaprta za ves promet.

Deli s prijatelji