NEPAZLJIVOST

Tovornjak čez vse tri pasove

Objavljeno 01. december 2017 18.30 | Posodobljeno 01. december 2017 18.30 | Piše: V. A.

Sneg na cestah in prometne nesreče povzročali preglavice.

Trk pri Radovljici FOTO: PU Kranj

STUDENEC – Na avtocesti pri Studencu je v četrtek ob 9.21 zaradi neprilagojene hitrosti voznim razmeram (sodra) zdrsnilo tovorno vozilo. Nato ga je zanašalo, trčilo je v odbojno ograjo in obstalo čez vse tri pasove. Avtocesta proti Kopru je bila zaprta. Dopoldne je bila tudi prometna nesreča v nasprotni smeri, torej proti Ljubljani, ko je voznica osebnega avta zdrsnila s ceste.

Na gorenjskih cestah je bilo več snega kot dan prej, vožnja je bila zelo zahtevna. Policiste so na tel. 113 samo med 7. in 8. uro obvestili o dveh prometnih nesrečah. Ob 7.19 je na avtocesti pri izvozu za Radovljico osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci GARS Jesenice in JZ GRS Kranj so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Slika je s prizorišča te nesreče.

Zunaj Podbrezja, na uvozu na avtocesto Kranj–Karavanke v smeri Jesenic, je v sredo ob 13.42 voznica z osebnim vozilom zapeljala v jarek. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, da so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu ranjenke v reševalno vozilo ter s pomočjo avtodvigala postavili vozilo na vozišče.

V križišču Grobeljske in Slovenske ceste v Mengšu sta ob 13.28 trčila osebno in tovorno vozilo. Člani PGD Mengeš in Kamnik so zavarovali kraj nesreče, z absorbentom posuli iztekle motorne tekočine in pomagali domžalskim reševalcem pri oskrbi ranjenca. Reševalci so ga odpeljali v ljubljanski UKC.

Na cesti Šentjernej–Gorenja Stara vas je ob 11.41 voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil. Člani GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri prenosu dveh ranjencev in počistili cesto. Reševalci so oba ranjenca oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico.

V Seči je ob 11.38 voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste na zelenico in se prevrnil na streho. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, izvajali protipožarno in protinaletno varovanje, dvignili poškodovano vozilo z zelenice in ga postavili na bližnje parkirišče. Ranjenca so prepeljali v izolsko bolnišnico.

Na avtocesti Raubarkomanda–Unec se je ob 8.39 zgodila prometna nesreča, zaradi katere je prihajalo do zgostitve prometa. Povzročil jo je 19-letni voznik osebnega avta, državljan ZDA, ki je vozil po levem prometnem pasu. Hotel je prehiteti tovorno vozilo. Ker ni vozil po sredini voznega pasu in ker ni imel zimske opreme, ga je začelo zanašati, trčil je v tovorno vozilo. Nastala je le materialna škoda, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Na cesti Bled–Bohinj v Nomenju sta ob 7.05 trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Bled, naletno in požarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, pomagali pri nakladanju poškodovanih vozil na avtovleko in očistili vozišče. Za dva ranjenca so poskrbeli reševalci.

Zjutraj je občanka prijavila, da kombi vozi po enosmerni cesti od Lipice proti Sežani. Policisti so identificirali 49-letnega voznika iz Gorenjske. Zanj so na podlagi priče in voznikovega priznanja izvedli hitri postopek zaradi kršitve člena 98/2 zakona o pravilih cestnega prometa (globa 160 evrov).

Na območju Slapa ob Idrijci so zvečer ustavili 52-letnega voznika tovornega vozila, napihal je 2,43 promila. Odvzeli so mu vozniško, prepovedali nadaljnjo vožnjo, postopek sledi. 


 

Deli s prijatelji