KRVAVO

»Tip je ležal na ženski in zabadal vanjo«

Objavljeno 25. julij 2014 21.24 | Posodobljeno 25. julij 2014 21.28 | Piše: B. F.

Dva dneva po deliktu so Potočnika privedli na sodnijo.

KRANJ – Odstirajo se nove podrobnosti ponedeljkovega dogodka, ki se je zgodil na Koroški Beli, predelu Jesenic. Najhuje od vseh vpletenih jo je skupil Meho Jusufagić, mimoidoči, ki je poskušal Petru Potočniku preprečiti, da bi z nožem zadal usodne, morda celo dokončne udarce svoji ženi Petri Potočnik, materi njegovih otrok. Hkrati smo navezali stik z žrtvijo, Petro, ki je dejala, da bo svojo plat o dogodku pojasnila pozneje, potem ko se bo stanje umirilo.

Dobili smo pismo občana, ki je v ponedeljkovem dopoldnevu naletel na zakonca Potočnik na Koroški Beli, še preden se je med njima zgodil incident. Takole piše: »Tista punca in fant sta pila v bližnjem baru. Tam sta se kregala, kot smo slišali, je bil razlog v tem, ker naj bi ga ona prevarala. Natakar ju je spodil iz lokala, ker sta bila preglasna in sta motila druge goste. Ne vem, kam natančno sta nato odšla. Čez kakšnih dvajset minut smo videli punco, kako beži pred njim, on pa se je drl, da jo bo ubil, in mahal z nožem v roki. Ko jo je ujel pri TVD Partizan na Koroški Beli, jo je začel zabadati. V tem se je pripeljal Meho Jusufagić, ustavil avto, hitro skočil do fanta in mu rekel, da jo pusti. Tip, ki je ležal na ženski in zabadal vanjo, se je obrnil in zabodel cel nož Mehu v trebuh. Takrat je Meho obvladal napadalca, poklicali so policijo, ki je do kraja dogajanja potrebovala najmanj dvajset minut, reševalci so prišli za njimi.« Policija je Petra Potočnika pridržala in v sredo popoldne so ga pripeljali do preiskovalnega sodnika, pred katerim se je zagovarjal zaradi poskusa uboja in povzročitve hude telesne poškodbe. 


Prejeli smo zahtevo za popravek

Na podlagi 26. člena Zakona o medijih (Ur. l. RS, št. 110/06, 90/10, 47/12) uveljavljamo pravico do popravka objavljenega besedila v Slovenskih novicah 24. 7. v delu, ki pravi: »Takrat je Meho obvladal napadalca, poklicali so policijo, ki je do kraja dogajanja potrebovala najmanj dvajset minut ...«, ker naveden čas prihoda policijske patrulje na kraj interventnega dogodka ne drži. Verjamemo, da je občutek za čas, ko ga ne merimo, odvisen od človeških zaznav in da subjektivna zaznava ni enaka dejanskemu času. Zato pojasnjujemo, da so bili policisti o nasilnem dogodku obveščeni ob 14.34, prva policijska patrulja pa je ob 14.43 na kraju že izvajala policijske naloge.

mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi, višji policijski inšpektor
 

 

Deli s prijatelji