VLOMI

Storilci ne prinašajo daril niti v tem delu leta

Objavljeno 18. december 2017 18.00 | Posodobljeno 18. december 2017 18.00 | Piše: S. U.
Ključne besede: vlomi

Pri PU Kranj so imeli dela z vlomi.

Fotografija je simbolična.

KRANJ Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali 12 vlomov in poskusov vlomov v objekte. Po petkrat so bile prijave vlomov obravnavane v petek in nedeljo, dvakrat pa v soboto. V petek je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Mlaki pri Kranju, v Mošnjah so bile iz hiše odtujene zlatnina in ročne ure, na Skladiščni ulica na Jesenicah je bilo vlomljeno v poslovni prostor, na Cesti na Jezercih v Radovljici je bil iz hiše odtujen denar, na Likozarjevi ulici v Kranju pa je storilec po vlomu v hišo odtujil zlatnino. V soboto je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Podbrezjah in Naklem. Gre za vloma brez tatvine vrednih predmetov.

Včeraj so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Blejski Dobravi, v Hujah na območju Kranja, v Zgornjih Bitnjah in dvakrat v Hrastjah pa je storilec po vlomu v hišo odtujil zlatnino in denar.

Storilci ne prinašajo daril, zato še posebej v tem delu leta, ko ste pogosteje odsotni in je svetel del dneva zelo kratek, poskrbite za premoženje. Največkrat sta odtujena predvsem zlatnina in denar, kar si storilci prilaščajo iz stanovanjskih hiš, ki dajejo očiten videz, da so lastniki odsotni. Na vidnih mestih in z objavami na spletnih omrežjih ne razkazujte vrednih stvari in izvajajte varnostne ukrepe. Osnovni so predvsem ustrezno shranjevanje dragocenosti in denarja, zaklepanje, zapiranje oken in ustvarjanje videza, da je nekdo doma; dodatne ukrepe pa predstavljajo mehanski in tehnični pripomočki za varovanje doma.

 

Deli s prijatelji