ZASTOJI

Stanje na cestah: pred mejo že kilometrske kolone

Objavljeno 16. avgust 2014 09.33 | Posodobljeno 16. avgust 2014 18.03 | Piše: P. J., M. U.

Na koncu podravske avtoceste je že več kilometrov dolga kolona.

Predor Karavanke

LJUBLJANA – Tudi danes so precejšnji zastoji na cestah.  Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare vozila zaprt predor Karavanke v smeri Avstrije.

Zaradi prometne nesreče je na pomurski avtocesti pred priključkom Cerkvenjak v smeri Murske Sobote zaprt prehitevalni pas.

Na primorski avtocesti je gost promet med Črnim Kalom in Žusterno v smeri Kopra, proti hrvaški Istri sta priporočena mejna prehoda Sočerga in Podgorje, občasno pa se zapira predor Dekani v smeri Kopra.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije zastoj dolg 10 kilometrov, voznikom je priporočen izvoz Lesce, v smeri proti Sloveniji pa 11 kilometrov.

Gneča je tudi na cestah Ptuj–Gruškovje, Ilirska Bistrica–Jelšane, Lesce–Bled, Portorož–Koper (v obe smeri) in Koper–Šmarje–Dragonja (v obe smeri).

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države so na Dragonji dve uri, Sočergi 30 minut, Gruškovju 15 minut in Jelšanah 25 minut, pri vstopu pa na Dragonji ena ura in 30 minut, Gruškovju ena ura, Obrežju 30 minut in na Sočergi 20 minut.

Deli s prijatelji