NAD OČIMA

Sosedje po Dušanovem umoru v šoku

Objavljeno 18. december 2015 08.49 | Posodobljeno 18. december 2015 08.45 | Piše: T. L.

Policisti so v zvezi s smrtjo 61-letnega Dušana Stražišarja prijeli 24-letnika, neuradno pastorka Janeza Žurgo.

Fotografija je simbolična.

RAKEK – Rakek je včeraj pretreslo nasilno dejanje, v katerem je umrl 61-letnik. Poročali smo,image da so gasilci ob 10. uri na Postojnski cesti s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja večstanovanjske stavbe, v katerem so našli mrtvo osebo. Sumljivo smrt, kot poroča Delo, gre neuradno za 61-letnega Dušana Stražišarja, so včeraj ves dan preiskovali kriminalisti. V zvezi s tem so prijeli 24-letnega moškega, neuradno njegovega pastorka Janeza Žurgo. Po podatkih Dela je menda kaznivo dejanje prijavil kar sam.

Kaj se je dogajalo ponoči oziroma v jutranjih urah na Postojnski cesti 3 na Rakeku, je še zavito v meglo. Nihče (niti najbližja soseda) namreč včeraj ni videl ali slišal ničesar nenavadnega v hiši. Umor se je zgodil v večstanovanjski hiši, v kateri v spodnjem nadstropju sama živi ženska, pri Stražišarjevih pa sta živela zakonca Dušan in Gordana.

Težave z mamili in policija

Domačini so o zakoncih Stražišar povedali večinoma le lepe stvari, so pa bile menda s pastorkom v preteklosti že težave zaradi mamil, zaradi česar da je že imel opraviti s policijo in bil tudi obsojen. Menda ga dobro poznajo v bližnjih lokalih, kjer je bil večkrat zelo glasen. Kaj bi lahko pripeljalo do takšne tragedije, domačinom ni znano. 

Sicer pa kaznivo dejanje ni bilo storjeno s strelnim orožjem, najverjetneje je storilec uporabil hladno orožje. Vendar bo več o tem sporočila policija. 

Več o krutem umoru preberite v sobotni tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji