OBTOŽNICA

Sonja Bukovec prvi dami Vursa grozila zaradi Baričevičevih psov

Objavljeno 09. maj 2012 13.57 | Posodobljeno 09. maj 2012 13.57 | Piše: B. C., A. L.

V obtožnici ji očitajo zlorabo uradnega položaja in pravic, kar pa nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo zanika.

LJUBLJANA – »Nikoli ji nisem grozila, le prijateljsko sem jo opozorila na morebitne pravno škodljive posledice usmrtitve, dokler ne bo vse zakonsko čisto. Baričevič je namreč grozil z mastno tožbo, odškodnina pa bi lahko precej izpraznila proračun ministrstva.« Tako se je danes na sodišču odzvala Sonja Bukovec, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, ki naj bi Saši Baričeviču pomagala do odvzetih bulmastifov, ki so bili februarja 2010 tudi njegovi krvniki.

Grozila, da bo ostala brez nove hiše

V obtožnem predlogu zoper njo ji očitajo, da je »poklicala generalno direktorico Veterinarske uprave Republike Slovenije (VURS) Vido Čadonič Špelič in jo spraševala, zakaj VURS Saši Baričeviču ne vrne psov Joya in Atlasa /.../, ter ji ob tem zagrozila, da bo v primeru usmrtitve psov in vložene odškodninske tožbe s strani Saše Baričeviča plačal odškodnino ne samo VURS, pač pa bo tudi ona osebno plačala strašansko visoko odškodnino, zaradi česar bo morala prodati svojo novo hišo, v katero se je pred kratkim vselila.« S tem pa je storila kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Bukovčeva to zanika.

Deli s prijatelji