PREVIDNO

Sneg že povzroča preglavice, na primorki izločajo tovornjake

Objavljeno 02. februar 2013 17.15 | Posodobljeno 02. februar 2013 19.16 | Piše: M. U.

Danes in jutri bo deževalo ter snežilo po vsej Sloveniji.

Primorska avtocesta pri Logatcu. Foto: Dars

LJUBLJANA – Trenutno na cestah ni posebnih zastojev, je povedal Marjan Koler iz Družbe za avtoceste RS (Dars). Zaradi pravočasnega izločanja tovornih vozil, ki so ga začeli že nekaj po 15. uri, ko so se znižale temperature, prav tako še ni prišlo do zdrsa. Izločanje poteka na primorski avtocesti v obe smeri in na hitri cesti skozi Vipavsko dolino. Tam zaradi burje velja tudi prepoved za hladilnike in vozila s ponjavami med razcepom Nanos in Ajdovščina, na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina in na cesti Tri Hiše–Volčja Draga pa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi močnih padavin med Vrhniko in Senožečami je že na delu vseh 25 zmogljivih vozil, med katerimi so večinoma plugi. Ker se sneg hitro oprijema vozišča, so vozila v stalni pripravljenosti in krožijo na tej relaciji. Sodeč po vremenski napovedi, pričakujejo, da se bo močnejše sneženje umirilo nekje do polnoči, je še povedal Koler.

Podrobneje o vremenu preberite tu.

Danes in jutri bo deževalo ter snežilo po vsej Sloveniji

Ob hladni fronti so se padavine okrepile in vremenoslovci pričakujejo, da bo sneženje vztrajalo do prve polovice noči, ko se bo počasi umirilo in ponehalo. Trenutno sneži v pasu okoli Ljubljane in južno proti Primorski. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase. Vožnjo zato prilagodite razmeram na cesti ter se na pot ne odpravljajte brez potrebne zimske opreme. Zaradi snega na cestišču velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič–Idrija. Na cestah Mrzli Studenec–Rudno polje (na Pokljuko) in Podkoren–Korensko sedlo ter na prelazih Predel in na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Jezersko so obvezne verige. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, kakor tudi cesta na avstrijski strani prelaza Korensko sedlo, kjer se je zgodila tudi nesreča.

 

Deli s prijatelji