PODALJŠANJE PRIPORA

Smrt pretepenega Andreja: za prenos brutalnosti prek facebooka jima grozi leto zapora

Objavljeno 16. marec 2017 12.38 | Posodobljeno 16. marec 2017 12.43 | Piše: STA, K. K.

Osumljenca napada, stara 20 in 29 let, so osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let.

Poškodbe na storilčevi roki, ki so nastale ob pretepu.

KRŠKO – Osumljenima napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja letos je sodišče v Krškem pripor podaljšalo za 45 dni. Tožilstvo je sicer predlagalo podaljšanje pripora za osumljenca za dva meseca. Ker je napadeni 26-letnik dan po pretepu umrl, sta za zdaj osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Tako so Aleša Olovca in Martina Kovača, osumljena za nasilje nad Andrejem Cekuto, 14. februarja pripeljali na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika.

Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so začeli akcijo preverjanja in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti novomeške policijske uprave so kmalu prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let, in ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let. Ker je dan po napadu žrtev umrla, je tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Na okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so poudarili, da to »še ne pomeni, da bo taka kvalifikacija tudi v obtožbi«. Glede na pridobljene dokaze v preiskavi bi jo namreč lahko tudi prekvalificirali. Preiskava primera še vedno poteka, kdaj bo sodna obravnava, pa ni mogoče predvideti.

Deli s prijatelji