V PRIPORU

Slovenska mesarja ukradla kar 115 ton mesa

Objavljeno 30. julij 2014 20.00 | Posodobljeno 30. julij 2014 20.00 | Piše: O. B.

Slovenca sta ob pomoči Avstrijca v Avstriji kradla meso.

GORNJA RADGONA – Tisto, o čemer smo v Slovenskih novicah že na kratko poročali, so zdaj uradno objavili tudi policisti in mediji v sosednji Avstriji. Kot je po poročanju avstrijske tiskovne agencija APA sporočila avstrijska policija, so trije moški iz mesnopredelovalnega obrata v avstrijski Lipnici poldrugo leto kradli meso. Osumljeni, med njimi sta dva Slovenca, so po uradnih policijskih podatkih v obdobju od januarja 2013 do julija letos ukradli okoli 115 ton zamrznjene svinjine in jo prodajali v Sloveniji. Pri tem je mesnopredelovalni obrat utrpel za več sto tisoč evrov škode. 

Avstrijski varnostni organi so jih kar nekaj časa spremljali, nato pa so vse tri zasačili z roko v medu. Tako je 38-letni delavec iz okolice Radencev v Sloveniji osumljen, da je iz mesnopredelovalnega obrata, kjer je zaposlen, kradel meso. Meso v hladilnici je pripravil na paletah, od koder ga je nato odpeljal drugi vpleteni delavec, sicer 33-letnik iz Avstrije. Ta je v okviru rednega odvoza mesa iz obrata odpeljal do parkirišča, kjer je meso prevzel tretji vpleteni, 57-letni Slovenec, prav tako iz okolice Radencev. Zadnji, gre za znanega pomurskega mesarja, je osumljen, da je v majhnem hladilnem tovornjaku meso prepeljal v Slovenijo, kjer so meso prodali naprej.

Odpeljani v zapor Jakomini

Da blago iz predelovalnega obrata redno izginja, so v lipniškem podjetju ugotovili šele julija letos. »Sodelavci so opazili, da je naenkrat začelo primanjkovati mesa za predelavo. Po popisu blaga je bilo ugotovljeno, da je izginilo 115 ton mesa, zaradi česar je direktor vložil pritožbo,« so sporočili iz lipniške policije. Sum je padel na 38-letnega Slovenca, ki je vsako jutro približno eno uro preživel sam v skladišču, so pojasnili tamkajšnji policisti, ki so v četrtek, 24. julija, aretirali 33-letnega Avstrijca in 57-letnega Slovenca, in sicer pri prevzemu mesa na parkirišču, ko sta pretovarjala skoraj dve toni svinjskega mesa, zasegli pa so tudi nekaj gotovine. Tretjega osumljenca so aretirali na njegovem delovnem mestu v mesnem obratu v Lipnici.

Vse tri moške so že odpeljali v zapor Jakomini v avstrijskem Gradcu, saj je preiskovalni sodnik nemudoma po zaslišanju odredil 30-dnevni pripor.

Deli s prijatelji