ISKANJE PO HUDI NESREČI

Slovenci so s Stankom: Srčen je in drugim vzor

Objavljeno 16. julij 2015 19.19 | Posodobljeno 16. julij 2015 19.19 | Piše: Mo. S.

Na spletu se vrstijo komentarji, v katerih ga znanci, pa tudi tisti, ki ga niso videli še nikoli, bodrijo in mu sporočajo, da ga podpirajo in so z njim.

LOGATEC, TREBELNO – Medtem ko voznik cisterne Stanko Brajer domnevno tava po zahtevnem kraškem terenu,image ki je prepreden z vrtačami, brezni in drugimi luknjami ter je poln podrtega drevja in goste podrasti, pa je videti, da ga vse več Slovencev razume in podpira ter mu želi, da se živ in zdrav vrne k svoji družini.

»Stanko je srčen človek«

Na spletu se vrstijo komentarji, v katerih ga znanci, pa tudi tisti, ki ga niso videli še nikoli, bodrijo in mu sporočajo, da ga podpirajo in so z njim. »Gospod Stanko, po moji oceni niste krivi,« mu sporoča Vikica in dodaja, naj se vrne k svoji družini, ki ga zagotovo razume. »Ne pustite, da trpijo še oni. Bodite močni, stopite pred roko pravice, ljudje smo na vaši strani. Srečno vam želim.« Stanka pa sporoča: »Dajte, fantje, vse od sebe in najdite gospoda.« Slavka, ki voznika osebno pozna, je na facebooku zapisala, da je družinski prijatelj in izredno srčen človek, ki je lahko vsakomur za zgled. »Zato, dragi ljudje, ne obsojajte, da ne boste obsojeni,« je dodala. Še ena Slavka mu sporoča, da so vsi, ki ga poznajo, v mislih z njim. »Edina naša želja je, da se vrneš živ in zdrav. Življenje je pač nepredvidljivo, vendar ti si močan človek, vrni se v objem svoje družine,« mu svetuje.

Kako premaguje stisko?

Le težko si je predstavljati, kako se počuti. »Pošten delavec, pa mu takole grde nepredvidljive okoliščine uničujejo življenje,« še lahko beremo na spletu, medtem ko je tudi komentatorka Branka dodala, da se je zgodila nesreča, ki je bila splet nesrečnih okoliščin. »V tej nesreči so umrli štirje ljudje in mi je žal zanje. Toda v tem spletu nesrečnih okoliščin se je znašel tudi voznik tovornjaka. Ker sploh ni točno jasno, kaj se je zgodilo, ne moremo vse krivde naprtiti njemu! Človek je v takšni stiski, da je vprašanje, kako jo lahko sploh premaguje. Sočustvujem z njim in njegovo nesrečo kot tudi z njegovo družino! To mora biti grozen občutek,« je zapisala.

V šoku odtaval, ne pobegnil

Mnoge pa medtem bega, zakaj je romunsko osebno vozilo sploh stalo na počasnem pasu. »Kako naj bi pričakoval, da nekdo stoji pred njim? Morda je bil blag ovinek in ni videl. Ali je res vozil prehitro?« se vprašuje nekdo, ki pravi, da Stanko nikakor ni pobegnil s kraja nesreče, ampak je v šoku odtaval brez mobilnega telefona, brez osebnih dokumentov in denarnice.

Oglasil se je tudi eden od voznikov tovornih vozil, zahvaljujoč se vsem, ki spoštujejo njihovo delo in se zavedajo, kako malo so doma. »Na cesti smo pozimi in poleti, v snegu, dežju in vročini, zato, da vas oskrbimo,« pravi in prosi, naj Stanka ne obsojajo.

Deli s prijatelji