PETRI (16) V SLOVO

»Skupaj smo delale načrte za prihodnost, zdaj je vse tako prazno«

Objavljeno 20. april 2017 21.30 | Posodobljeno 20. april 2017 21.36 | Piše: S. N.

Železniška nesreča zahtevala življenje komaj 16-letne sopotnice.

DOBRIŠA VAS – Huda nesreča se je zgodila v torek zvečer, nedaleč od tretjega največjega slovenskega mesta. Trčila sta avto in vlak, pri tem pa je umrlo komaj 16-letno dekle, Petra Petrič.  Tragedija se je zgodila na prehodu čez železniško progo, ki je označen z andrejevim križem. Po podatkih policije je 19-letni voznik avta izsilil prednost vlaku.Voznik in 20-letni sopotnik sta se v trčenju zelo hudo poškodovala.

Prijatelji v šoku ...

V sredinem jutru je sledil šok. Znanci, prijatelji in drugi se poslavljajo od mnogo prezgodaj preminule 16-letnice. Ena od njenih prijateljic je zapisala: »Srček, prehitro si se poslovila. Hvala ti za vse lepe spomine in trenutke. Hvala, ker si mi stala ob strani, ko sem te potrebovala, in hvala, da si me nasmejala tudi, ko mi ni bilo do smeha. Hvala, da si mi brisala solze. Hvala za vse. Vedno boš v mojem srčku, nikoli te ne bom pozabila. Počivaj v miru!«

Preberite še: Na tirih je umrla 16-letna Petraimage

»Naša srčica, skupaj smo preživele kar nekaj lepih spominov. Skupaj smo si pomagale se spodbujale in si stale ob strani. Bila si nora z nami, se veselila z nami ter se ob slabih dnevih jokala z nami. Rade smo se mele ter skupaj delale plane za prihodnost. Zdaj ko te ni pa je vse tak prazno. Nikol ne bomo pozable teh trenutkov še posebi pa tebe. Rada te mamo!« v žalosti zapiše prijateljica Urška.

Luka ob smrti prijateljice obžaluje nekatere stvari iz preteklosti: »Ne morem verjet kak je življenje vcasih neposteno ... Žal mi je, da sva se tako oddaljila in se nikoli pogovorila oz. pobotala ... Žal mi je da te nisem vec poklical, med tem ko sem vedeu da bi morau ... Oprosti ker se nisma niti poslovila. Pogrešal te bom! Moje sožalje vsem bližnjim in počivaj v miru!«

Ob tragediji še kako držijo besede Vesne: »Kadarkoli se zgodi, je dosti prezgodaj ...«

Ni bilo prvič

Velja omeniti, da se je na tem prehodu zgodilo že več nesreč, nazadnje pred štirimi leti. Takrat se je na srečo končala brez hujših posledic. Tudi tedaj so bili v avtu trije, a nihče ni bil resno poškodovan.

Deli s prijatelji