NAPADEN

Šefu kriminalistov 
zlomil nos in rebro

Objavljeno 29. junij 2011 21.03 | Posodobljeno 30. junij 2011 08.15 | Piše: Iztok Umer

Ko je šofer avtobusa odprl vrata, se je oškodovanec zapodil vanj

Ivan Duren v avtobusu; na začetku sojenja ni bilo Roberta Krajnca
KOPER – »Pri trgovskem kompleksu Supernova sem z avtobusom zavijal desno. Opazil sem, da se mi iz nasprotne smeri bliža osebni avto, vendar sem ocenil, da bom pred njim varno zapeljal. Začelo se je s trobljenjem, vznemirjeni voznik osebnega avtomobila je zatem skočil iz vozila in se zadrl: ‘Idiot, kaj hočeš, da te ubijem! Delal sem v zaporu in poznam vse tam gor,‘ je svoj zagovor na okrajnem sodišču začel voznik avtobusa, 46-letni Ivan Duren, ki se je na zatožni klopi znašel, ker naj bi sredi novembra 2009 nekdanjemu šefu koprskih kriminalistov in zdajšnjemu direktorju portoroškega letališča Robertu Krajncu zlomil nos in polomil deveto rebro.

Duren se je zagovarjal, da je po prepiru pri Supernovi Krajnc z avtom zapeljal na avtobusno postajo in ga počakal. »Odprl sem zadnja vrata, skozi katera je izstopilo kakih 12 potnikov, zatem sem odprl sprednja vrata. Oškodovanec se je zakadil do mojega šoferskega sedeža in me boksnil v brado. Odrinil sem ga, še enkrat je šel proti meni, zato sem ga še enkrat odrinil. Nisem prepričan, da sem mu jaz polomil rebro. Morda je pri odrivu sam zadel v kovinsko štango ob sprednjem vhodu v avtobus,« se je zagovarjal Duren in dodal, da sam zaradi bokse v brado ni iskal zdravniške pomoči. Po prerivanju sta na avtobusno postajo prišla policista s koprske postaje in Duren meni, da se je takoj videlo, da se poznata z oškodovancem.

Tega na začetku sojenja ni bilo, odsotnost pa je pravočasno opravičil. Durenov zagovornik Jurij Munih je predlagal, naj sodišče poleg oškodovanca zasliši še oba policista in vrsto očividcev dogodka ter opravi ogled kraja dogodka in avtobusa, kjer sta se prerivala. Sodnica Barbara Franca je sojenje preložila na konec avgusta.
Deli s prijatelji