RDEČI PETELIN

S slavja na akcijo

Objavljeno 08. julij 2014 23.30 | Posodobljeno 08. julij 2014 23.30 | Piše: P. H., U. P.

Gasilci praznovali, ko so jih klicali v akcijo.

DOMŽALE – Poldrugo uro zatem, ko se je v soboto v Študi začela vsakoletna gasilska veselica, je ob 20.32 zagorelo v mansardi hiše v vasi. Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da je zagorelo na Študljanski cesti. Gasilci Centra za požarno varnost Domžale ter prostovoljci iz PGD Domžale mesto, Študa, Pšata-Dragomelj, Jarše-Rodica in Ihan so rdečega petelina zadušili.

Pred tem je ob 19.45 zagorelo Na okopih v Celju, kjer je stanovalka na vključenem štedilniku pozabila hrano. Sosedje so pred prihodom ognjenih bojevnikov vstopili v stanovanje in odstranili smodečo se hrano, celjski poklicni gasilci pa so štedilnik izključili, pregledali prostore s termokamero in jih prezračili. Nekaj podobnega se je zgodilo ob 21.01 na Bleiweisovi cesti v Kranju, kjer je stanovalka v 14. nadstropju bloka zaspala med kuhanjem. Na srečo se je sama zbudila in gorečo hrano pogasila. So pa v Solkanu gasilci pomagali starejši občanki, saj je v kuhinji njene hiše izbruhnil požar. Ni ji bilo hudega, le malce v šoku je bila.

Omenimo še, da je pred dnevi v Podvrhu, občina Braslovče, v hiši eksplodirala kuhinjska plinska jeklenka. Člani PGD Braslovče in Gomilsko so odstranili jeklenko in goreče dele iz hiše ter pomagali reševalcem pri prenosu ranjene. To so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Kar tri stanovalce pa so morali zaradi vdihavanja strupenega plina med sobotnim požarom odpeljati v bolnišnico. Na Beblerjevem trgu je namreč ob 18.25 rdeči petelin zapel v šestem nadstropju in uničil stanovanje, poškodoval pa tudi domovanje nadstropje više. Zublje so v nekaj minutah omejili in nato zadušili poklicni gasilci iz Ljubljane in njihovi kolegi iz PGD Šmartno ob Savi in Tomačevo-Jarše. Še enkrat pa se je izkazalo, da so intervencijske poti po vseh Novih Jaršah več ali manj neprevozne, saj je bil prihod gasilskih vozil spet otežen. Kot zanimivost dodajmo, da so prostovoljni gasilci in avtolestev poklicnih gasilcev na akcijo prihiteli s proslave postroja v paradi ob 130. obletnici ustanovitve PGD Bizovik. 

Deli s prijatelji