TRAGEDIJA BRATRANCEV

S Pavlom v avtu v javno razsvetljavo, sorodnik bo ovaden

Objavljeno 20. marec 2017 14.05 | Posodobljeno 20. marec 2017 14.05 | Piše: S. U.

V nedeljo je v Ajdovščini prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom.

Pavel Vidmar.

AJDOVŠČINA – V nedeljo, 19. marca, je okoli 4.30 v Ajdovščini na obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje, dve osebi pa sta utrpeli telesne poškodbe.

»Voznik osebnega avtomobila je vozil po ajdovski obvoznici iz Vipave proti letališču. Na ravnem delu vozišča je z vozilom zapeljal desno na makadamsko bankino. Iz bojazni, da bi zapeljal z vozišča, je sunkovito zavil v levo, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom, tako da je to zaneslo preko celotnega vozišča na levo, nato pa je čelno trčilo v varovalno ograjo in steber javne razsvetljave, ki je tik za varovalno ograjo,« poroča PU Nova Gorica

V trčenju se je smrtno ponesrečil 29-letni Pavel Vidmar, ki je sedel na zadnjem levem sedežu za voznikom, 26-letni voznik je utrpel hude poškodbe, 29-letni potnik, ki je sedel spredaj desno, pa lažje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v šempetrsko bolnišnico. Nobeden od udeležencev ni bil pripet z varnostnim pasom. Vsi trije so doma iz ene od vasi na Goriškem, kot smo že pisali, pa so bili med seboj v sorodu (bratranci).

Preberite še: FOTO: Mladi vinar umrl, ker ni bil pripetimage

Obvoznica je bila za ves promet zaprta od 4.30 do 7.20, obvoz je bil urejen skozi Ajdovščino. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

Deli s prijatelji