SRBORIT

Romun nad policista

Objavljeno 01. julij 2014 23.30 | Posodobljeno 01. julij 2014 23.30 | Piše: U. P.

Romunski voznik kombija je zaman bežal pred prometniki.

Voznica je po nesreči izginila. Foto: PGD Slovenj Gradec

CELJE – V noči na ponedeljek so policisti za nadzor meje pri avtocestnem izvozu Lopata zaman ustavljali voznika kombija iz Romunije. Ko jim je to le uspelo, prej je bilo kar nekaj tekanja po avtocesti, prerivanja in vihtenja pesti, so tujca, starega 38 let, in njegova sopotnika, stara 18 in 63 let, pridržali. Prvega so tožilstvu ovadili zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja in ponarejanja listin, saj je uporabljal prirejen kartonček o tehnični brezhibnosti vozila. Sopotniku so zato, ker mu je potekla veljavnost osebnega dokumenta, izrekli še globo.

Včeraj zjutraj ob 9.34 se je v Planinskih ridah, občina Postojna, prevrnil tovornjak, naložen s hlodovino. Posredovali so zdravstvena ekipa in člani PGD Postojna in Planina.

Slabi dve uri in pol pred tem so v Selnici ob Dravi, križišče za Ruše, občina Selnica ob Dravi, trčili avtomobila in tovornjak. Poklicni gasilci iz Maribora so voznico iz enega od avtov izrezali iz zverižene pločevine, pomagali reševalcem, odklopili akumulatorje in posipali iztekle tekočine na kraju nesreče. Zaradi ran so v bolnišnici oskrbeli tri ranjene.

Predvčerajšnjim so imeli prometniki iz Celja opravka z 39-letnikom iz Žalca, ki je namesto 70 km/h divjal s 137 kilometri na uro. Prislužil si je 1200 evrov globe, 18 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

V noči na ponedeljek ob 22.09 je v naselju Sele v občini Slovenj Gradec, nekaj metrov pred gostiščem Duler, avtomobilistka zapeljala s cestišča ter pobegnila. 

Deli s prijatelji