PODROBNOSTI

Razkrito, kaj je bilo usodno za Tiča

Objavljeno 21. junij 2017 13.12 | Posodobljeno 21. junij 2017 13.15 | Piše: B. C., Mo. S.

Cakić se v torek ni zagovarjal, ker »ga je dogodek tako pretresel, da o njem še ni sposoben govoriti«.

Stefan Cakić.

LJUBLJANA – Ponedeljkova obdukcija pokojnega igralca Gašperja Tiča je razkrila, da je bil z nožem, katerega rezilo naj bi bilo dolgo kar 30 centimetrov, zaboden najmanj 11-krat, utrpel pa je tudi več ureznin, ki bi se lahko izkazale za obrambne poškodbe.

Usodna naj bi bila vboda v levo stran pljuč in vranico, zaradi katerih je izkrvavel, strokovnjaki pa po naših informacijah menijo, da bi morda preživel, če bi pravočasno prejel zdravniško pomoč. Ni nam znano, ali je imel kakšne poškodbe tudi njegov krvnik Stefan Cakić, ki naj bi po aretaciji trdil, da je šlo za silobran, saj naj bi bil Tič tisti, ki ga je z nožem napadel prvi.

Zakaj sta se sprla? Cakić naj bi zavrnil Tičevo željo po trenutkih intimnosti, tega pa naj bi to tako razjezilo, da je pograbil nož. Kaj se je med njima še dogajalo, bo pokazal nadaljnji postopek, ki se bo torej začel s tajno sodno preiskavo.

Cakić se v torek ni zagovarjal, ker »ga je dogodek tako pretresel, da o njem še ni sposoben govoriti«, je povedal njegov zagovornik, odvetnik Gorazd Fišer, ki se ne strinja niti z odreditvijo pripora, saj da Cakić na prostosti ne bi bil nevaren nikomur. Po njegovih besedah je klientovo duševno stanje zelo slabo. Za uboj mu grozi do 15 let zapora.

Deli s prijatelji