STATISTIKA

Raziskanost umorov 100-odstotna, kaj pa Zakškovi?

Objavljeno 13. julij 2011 19.29 | Posodobljeno 13. julij 2011 21.16 | Piše: I. P.

Slovenski policisti naj bi bili pri svojem delovanju nadvse uspešni

Fotografija je simbolična
Policijske uprave si med seboj pomagajo

Uspešno iskalno akcijo policije, ko sta bila nedavno prijeta osumljenca, ki naj bi v Sloveniji umorila pogrešanega italijanskega državljana, so danes, 13. julija 2011, predstavili javnosti. Govorci so se strinjali, da je iskalna akcija še dodaten dokaz odličnega dela slovenske policije pri odkrivanju umorov kot tudi izvrstnega sodelovanja med policijami.

Slovenska policija sodeluje tudi s policijami v tujini

Delo te iskalne akcije so predstavili direktor Uprave kriminalistične policija na Generalni policijski upravi dr. Jurij Ferme, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica Milovan Ipavec, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Iztok Perenič ter načelnik Uprave kriminalistične policije Republike Srbske v BiH Zoran Mandić in vodja mobilne skupine Kvesture v Trstu dr. Mario Bo, saj je slovenska policija v tem primeru tesno sodelovala tudi z italijansko in bosansko ter s črnogorsko policijo.

Zaključek iskanja morilca uspešen

S strokovnim delom slovenskih policistov, pod vodstvom Uprave kriminalistične policije, z učinkovito izpeljano iskalno akcijo v Sloveniji, odličnim prenosom informacij med državami ter izvrstno izpeljano akcijo prijetja osumljencev se je uspešno zaključila še ena preiskava umora v Sloveniji.

Kljub vsemu nekateri primeri ostajajo misteriji

Policija pa še vedno ni razrešila primera družine Zakšek iz Volovnika. Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi bil za tragedijo odgovoren oče Stane, česar pa nihče, ki je družino poznal, ne verjame. Po prvotnem šoku in obsežnem poročanju medijev je zadeva potihnila. Tragedija pa še vedno odmeva med prebivalci Krškega, ki z objavljanjem verzov in slik na Facebooku ohranjajo spomin na Staneta, Dragico in Denisa.

Kaj si bralci mislijo o Stanetovi krivdi, lahko preberete tu.

Deli s prijatelji