MEDNARODNO

Puljčani v Mariboru z eksplozivom nad Roma

Objavljeno 22. avgust 2011 22.55 | Posodobljeno 23. avgust 2011 09.45 | Piše: Aleš Andlovič
Ključne besede: bomba Maribor

V obnovljeni hiši družine Ramadani v Mariboru odjeknila močna eksplozija

Policisti so zavarovali sledi krvi, ki so vodile od hiše do ploščadi, kjer so našli Lorisa Benčića

MARIBOR – Močan pok je prebivalce Greenwicha, po pobratenem mestu z Otoka poimenovanega predela Maribora, predramil iz mirnega nedeljskega večera. »Sedel sem v kuhinji. Stresla se je vsa stolpnica, žvenketala je posoda v pohištvenih elementih, kot bi bil potres,« nam je v soju gasilskih in policijskih rotacijskih luči razlagal stanovalec stolpnice ob Cesti XIV. divizije. Po pričanju očividcev so se zares tresla tla, vendar ne zaradi potresa, temveč eksplozije v obnovljeni stanovanjski hiši. Nikomur ni bilo jasno, kaj se dogaja v mirnem predelu Maribora, nedaleč od starega mestnega pokopališča na Pobrežju.

Pomoč so odklonili


Da naj bi bila za požar kriva otroška igra, so sklepali nekateri izmed zbranih radovednežev, saj so kmalu po poku slišali klice na pomoč, ki naj bi bili podobni otroškim glasovom. Toda zgodba o otroški radovednosti se je majala iz minute v minuto, ko so na kraj eksplozije prihajale policijske patrulje. Zasliševali so očividce in med drugim naleteli na kronsko pričo: »Odjeknila je tako močna eksplozija, da me je dvignilo pol metra v zrak. Na smrt sem se ustrašil. Preden sem se zavedel, kaj se dogaja, so na ulico prileteli trije moški. Eden je krvavel iz noge in ni mogel hoditi. Ponudil sem jim pomoč, da bi poklical reševalce, vendar so odklonili. Ranjeni je skočil drugemu na rame in odhiteli so po ulici navzdol proti ploščadi nad predorom.«

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Je z domačini v Istri sklepal kakšne posle in se ni držal dogovora? Je bila spodletela eksplozija le opozorilo za nadaljnje delo? 

Deli s prijatelji