BURNO

Prvi v pergolo, drugi v bok avta

Objavljeno 11. februar 2013 19.15 | Posodobljeno 11. februar 2013 19.15 | Piše: T. L.

Oba storilca sta s kraja dogodka odpeljala, vendar so ju policisti izsledili.

Fotografija je simbolična.

LUCIJA, SV. ANTON – Kar nekaj nerodnosti na cesti so v soboto obravnavali policisti na Obali. Tako so ob 10.47 prejeli obvestilo o neznanem vozniku belega avta znamke R-19, ki je v Luciji trčil v pergolo in jo podrl ter povozil še kanto za smeti ter se – meni nič, tebi nič – odpeljal naprej. Policisti so kmalu zatem izsledili 19-letnega povzročitelja, na vozilu, ki ga je vozil, pa so bile tudi vidne poškodbe sprednjega desnega dela. Izdali so mu posebni plačilni nalog.

Ob 21.16 pa se je pri Sv. Antonu neznani voznik osebnega avtomobila znamke renault 5 na dvorišču zaletel v bok parkiranega osebnega avtomobila, last 65-letnega domačina. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 50-letni domačin vozil po lokalni cesti od Boninov proti Sv. Antonu in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter kljub zaviranju trčil v parkirani osebni avto, nato pa odpeljal naprej. Izsledili so ga ob 22.40.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,99 mg/l izdihanega zraka, v postopku pa je bilo ugotovljeno tudi, da je za volanom sedel brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu izdali posebni plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, vožnje pod vplivom alkohola, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pobega s kraja nesreče.

Deli s prijatelji