DOBILI SO GA

Prijeli Jeseničana (35): ropal s pištolo in pomagačem tudi v Ljubljani

Objavljeno 16. julij 2014 15.30 | Posodobljeno 16. julij 2014 15.30 | Piše: A. L.

Pištolo je usmeril v uslužbence in z grožnjo zahteval denar.

V Postojni je 45-letnik zaman bežal pred policisti (fotografija je simbolična).

JESENICE – Kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije so kazensko ovadili 35-letnega Jeseničana, ki je osumljen, da je 31. maja in 20. avgusta lani na Jesenicah oropal denarni ustanovi.

»Na Cesti Cirila Tavčarja je osumljenec 31. maja lani dopoldne zamaskiran vstopil v denarno ustanovo in s pištolo, ki jo je usmeril v uslužbenca, zahteval denar. Ko je denar dobil, je z nekaj tisoč evri kraj zapustil. 20. avgusta lani pa je osumljenec, prav tako zamaskiran in s pištolo v roki, oropal še denarno ustanovo na Titovi cesti na Jesenicah. Tudi v tem ropu je osumljenec pištolo usmeril v uslužbence in z grožnjo zahteval denar, potem pa je s kraja pobegnil,« so dejanja osumljenca opisali v poročilu PU Kranj. 

Imel sodelavca

S kaznivimi dejanji je osumljenec pridobil več tisoč evrov protipravne koristi, kriminalisti pa so sume obeh kaznivih dejanj potrdili z izvajanjem klasičnih preiskovalnih ukrepov, zlasti z zbiranjem obvestil od oseb, ki so kaj vedele povedati o dogodku in osumljencu, ter s temeljito analizo najdenih sledi in pridobljenih informacij. Kriminalisti so med preiskavo zasegli tudi več predmetov, ki so izvirali iz kaznivih dejanj. Gorenjski kriminalisti so med preiskovanjem obeh ropov tesno sodelovali še z ljubljanskimi kolegi, ker je bilo ugotovljeno, da je osumljenec s še enim storilcem istovrstna kazniva dejanja izvrševal tudi na območju Ljubljane. 

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let, so še dodali.

Deli s prijatelji