KRIMINALISTIČNA PREISKAVA

Prijeli dva posiljevalca in vodjo prostitucije

Objavljeno 28. januar 2013 18.20 | Posodobljeno 28. januar 2013 18.22 | Piše: Ma. F.

Kriminalisti so prijeli 63-letnega moškega iz Maribora in 43-letnika iz Slovenske Bistrice, ki sta osumljena spolnega nasilja in zlorabe prostitucije.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Kriminalisti PU Maribor so s prijetjem dveh osumljencev zaključili več mesecev trajajočo kriminalistično preiskavo zlorabe prostitucije in spolnega nasilja.

Triinšestdesetletni moški iz Maribora je osumljen, da je bil leta 2012 nad oškodovanko spolno nasilen. Obtožen je tudi posilstva in zlorabe prostitucije pri najmanj treh oškodovankah. Ženske je v prostitucijo pridobil s preslepitvijo. Grozil jim je, da bo njihovim bližnjim in centru za socialno delo povedal, da se ukvarjajo s prostitucijo, če nudenje spolnih uslug opustijo. Center za socialno delo naj bi jim odvzel otroke. Stranke so za spolne usluge plačevale med 40 in 100 evri, večino denarja pa je odvzel osumljeni.

Moški je osumljen tudi proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, z nedovoljenimi snovmi v športu in s predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Izvedli hišne preiskave

Drugi osumljenec, star 43 let, doma z območja Slovenske Bistrice, je osumljen posilstva.

Kriminalisti so 22. januarja pri osumljenih izvedli hišne preiskave in preiskave vozil. Enemu osumljencu so zasegli večje število mobilnih telefonov, ki so bili uporabljeni za stik med strankami in oškodovankami zaradi nudenja spolnih uslug, ter druge predmete in dokaze, povezane s storjenimi kaznivimi dejanji.

Osumljenega 63-letnega Mariborčana so kriminalisti 24. januarja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Deli s prijatelji