UMOR 13-LETNIKA

Pretreseni najemnik: Potipal sem, ali ima pulz, a ga ni bilo

Objavljeno 05. april 2017 21.07 | Posodobljeno 05. april 2017 21.07 | Piše: P. Pa.

V nedeljo je Slovenijo pretresla družinska tragedija, v kateri je 49-letni Gorazd Dolenšek zadušil svojega 13-letnega sina in nato sodil še sebi.

Najemnik je našel negibno telo 13-letnega Maja.

PODČETRTEK – Negibno telo 13-letnega Maja in njegovega očeta je nekaj pred 20. uro našel najemnik v stanovanjski hiši. Kot je povedal za 24 ur Zvečer, sta bila z ženo ves dan od doma, ko sta se vrnila, pa sta doživela šok.

Bilo je prepozno

Ko sta se malo pred 20. uro vrnila, nista mogla vstopiti v hišo. »Vrata se niso dala odkleniti, zvonec ni delal, klical sem ga, pa se ni oglasil. Vzel sem lestev, splezal na balkon, poskušal odpreti vrata, ni šlo, potem sem stopil do drugih vrat, jih odrinil in so se odprla. V tistem sem videl otroka ležati na tleh. Potipal sem, ali ima pulz, a ga ni bilo več,« je travmatično doživetje opisal Dolenškov najemnik.

V nadaljevanju je spregovoril o svojem najemodajalcu. »Bil je vase zaprt. Živel je svoje življenje. V glavnem je bil notri. V poslovilnem pismu je napisal, da ni videl drugega izhoda, kot da konča svoje in otrokovo življenje. Vedno je govoril, da ne dobi tistega, kar mu pripada.«

Deli s prijatelji