DILERJI

Preprodajali mamila

Objavljeno 30. oktober 2015 18.30 | Posodobljeno 30. oktober 2015 18.30 | Piše: V. A.
Ključne besede: mamila droga

V treh mesecih heroina in kokaina za 70.000 €.

Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA – Kriminalisti so končali večmesečno preiskavo delovanja kriminalne združbe, ki se je na območju Nove Gorice ukvarjala s prodajo večjih količin mamil. Tako so odvzeli prostost 34-letnemu Novogoričanu, 28-letniku iz okolice Nove Gorice in 43-letniku z območja Ajdovščine.

Pred časom so postali pozorni na dogajanje v gostinskem lokalu in njegovi okolici v središču Nove Gorice, kjer so preprodajali drogo. Ugotovili so, da sta 34- in 28-letnik heroin in kokain nabavljala pri Ajdovcu ter ga nato v tem lokalu oz. okolici prodajala odjemalcem iz Nove Gorice, bližnje okolice in odvisnikom iz Italije.

Tako je 43-letnik v treh mesecih prodal več kot kilogram heroina in kokaina, ki sta ga slednja nato preprodala naprej. Policija ocenjuje, da je samo v tem časovnem obdobju vrednost mamil na črnem trgu znašala najmanj 70.000 evrov.

Na vseh naslovih bivališč trojice kakor tudi v enem od novogoriških gostinskih lokalov so opravili hišne preiskave. Povsod, tudi v lokalu, so našli mamila, pripomočke, ki so se uporabljali pri preprodaji, in večjo vsoto gotovine. Med spremljanjem aktivnosti trojice so kriminalisti v 32 primerih zasegli različne količine heroina in kokaina.

Zoper 34-, 28- in 43-letnika so podali kazensko ovadbo in jih izročili dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici. 

Deli s prijatelji