TRAGIČNO

Prepoznali ju bodo 
z DNK-analizo

Objavljeno 25. april 2017 09.21 | Posodobljeno 25. april 2017 09.23 | Piše: Aleš Andlovič

Tragična nesreča, v kateri sta umrli dekleti, stari 18 in 19 let, še ni povsem pojasnjena.

Anja in Patricija.

CERŠAK – Nedeljska tragična nočna nesreča na cesti med Sladkim Vrhom in Šentiljem v Slovenskih goricah še vedno buri duhove. Bolečina ob izgubi dveh deklet, 18-letne Patricije Rebernik in njene 19-letne prijateljice Anje Koren, je za vpletene nepredstavljiva: starši, sorodniki, prijatelji in znanci pokojnih deklet, ki sta komaj začeli dihati življenje s polnimi pljuči, si od šoka še niso opomogli in vprašanje je, kdaj jim bo uspelo normalno zaživeti. Policisti o izsledkih nesreče, ki je vzela dvoje mladih življenj, za zdaj molčijo. Verjetno bodo spregovorili, ko bodo znani odgovori na vprašanja, ali je domnevni povzročitelj nesreče res vozil pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali morda katerih koli zdravil, kot je bilo slišati.

Avto v plamenih

Takoj po dogodku so na kraju nesreče vladale izredne razmere. Ker se je zgodilo tik po polnoči, je bilo na cesti tik pred odcepom za Ceršak temno. Ne samo zverižena pločevina, tik po čelnem trčenju renaultov, clia in megana, je za dodaten strah in trepet poskrbel ogenj. Megane, v katerem je sedela četverica mladih, 19-letni Jan Jenus, njegovo dekle Anja Koren ter 18-letnika Aljoša Kuzma in njegova prijateljica Patricija Rebernik, je po nesreči zagorel. Kdo je sedel za volanom in kdo na sovoznikovem sedežu, v trenutku reševanja ni bilo pomembno. Vladala je panika, fanta je očividcem uspelo rešiti s sprednjih sedežev gorečega avtomobila, dekleti pa sta ostali na zadnjih sedežih. Šele pozneje smo iz dobro obveščenih virov, ki so zelo blizu preiskovalcev, izvedeli, da je tragične noči za volanom nesrečnega megana sedel Jan Jenus, na sovoznikovem sedežu Aljoša Kuzma, natančnega sedežnega reda na zadnji klopi francoskega avtomobila, sicer starejše izdelave, pa sploh ni mogoče potrditi z zadostno gotovostjo.

Vračal se je iz Avstrije

»Po prvih ugotovitvah naj bi bili vsi štirje potniki v meganu pripeti z varnostnimi pasovi,« je razlagal Anton Vinko z mariborske postaje prometne policije in potrdil, da bodo identiteto obeh deklet in sedežni red določali ne samo z izjavami preživelih fantov, ampak tudi s pomočjo analize DNK: »Če nimaš fotografij ali podobnega, je postopek takšen.«

Tako Jan Jenus kot Aljoša Kuzma sta bila sicer huje ranjena, a njuno življenje ni bilo v nevarnosti. K sreči le z lažjimi ranami jo je odnesel 39-letni Jernej Majhenič, ki je sedel za volanom renault clia. Kot smo izvedeli, naj bi se slednji tragičnega večera vračal z dela v sosednji Avstriji, ko je vanj čelno trčil megane s štirimi mladostniki. Policisti bodo po naših informacijah, ko bodo seveda končali preiskavo, povzročitelja najverjetneje ovadili na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

Deli s prijatelji