O PRITISKIH

Pred pričanjem naj 
bi doživljala pritiske

Objavljeno 28. november 2015 20.20 | Posodobljeno 28. november 2015 20.20 | Piše: Aleksander Brudar

Zaščitena priča na sojenju Milanu Trivkoviću junija lani videla avto ugrabiteljev.

Milan Trivković trdi, da z ugrabitvijo Zorice Škrbić nima nič. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Če bi takrat videla, kot je povedala ena izmed zaščitenih prič na sojenju Milanu Trivkoviću zaradi obtožb, da je skupaj z že obsojenimi Željkom Petrovićem, Blagojem Sazdovom in Senadom Livadićem storil kaznivo dejanje hudodelskega združevanja in skupaj s Petrovićem in Sazdovom še kaznivo dejanje ugrabitve Zorice Škrbić, da je belo alfo romeo, v kateri naj bi storilci prevažali Škrbićevo, vozil Trivković, bi to zagotovo povedala policiji. Šestindvajsetega junija lani je namreč stala ob kapelici na Cesti v Zgornji log, ko je mimo pripeljala alfa, takoj za njo pa modri audi A6. Pri tem si je priča 22, kot so jo označili, zapomnila, da je bil voznik alfe moški, star okoli 30 let, da je imel kapo na glavi, črne rokavice na rokah, močne črne obrvi, temnejšo polt in je bil bolj južnjaškega videza. Njegovega obraza ni mogla prepoznati.

Avtomobila sta nadaljevala po cesti in zavila v gozd, zato ju priča ni več videla. Po dogodku je s pričo navezal stik partner Škrbičeve Dejan Vidmar, ki zaradi vpletenosti v rop banke SBK prestaja zaporno kazen. »Je poznal eno osebo in potem se je ta oseba zlomila pred menoj,« je razlagala priča in še, da je bil tudi to eden od razlogov, da se je obrnila na policijo. Od nekoga je takrat dobila tudi informacijo, da je bila alfa po Zoričini ugrabitvi parkirana za Trivkovićevo hišo in da so jo tam videli še ob treh zjutraj, ko jo je nekdo odpeljal. Izvedela je še, da je takrat za alfo pripeljal črn BMW, ki naj bi bil parkiran tam, kjer so Zorico mučili. Tudi zdaj je priča prepričana, da so morali storilci prihajati iz bližnje okolice kraja dejanja, saj gre za prostor, kamor si ne upa zahajati vsakdo in ki ga dobro poznajo le Šumarji. »Na ta plac, kot ga imenujejo, hodijo samo oni in izrecno oni,« je povedala in še, da v naselju Šumarji vlada hierarhija ter da Trivković tam ni posebno spoštovan oziroma dela to, kar mu naročijo. Zaradi pričanja, pravi, je že doživljala osebne pritiske nekaterih iz tamkajšnjega naselja.

Na to vprašanje druga zaščitena priča 30 ni želela odgovarjati, je pa povedala, da je na dan ugrabitve med okoli 21. in 23. uro na travniku, ki je od Trivkovićeve hiše oddaljen okoli 150 metrov, videla belo alfo s koprskimi registrskimi oznakami. Obraza voznika ni videla, prav tako ni videla na dvorišče Trivkovićeve hiše in ni opazila, da bi se pri njih doma kaj dogajalo. Trivković namreč trdi, da je bil v času ugrabitve doma, saj da so imeli s prijatelji roštilj in igrali pingpong, z ugrabitvijo pa tako nima nič. 

Deli s prijatelji