BODITE PREVIDNE

Pozor, moška se v Mariboru spravljata na ženske

Objavljeno 15. december 2017 20.12 | Posodobljeno 15. december 2017 20.12 | Piše: A. K.

V enem dnevu sta napadla več žensk in jim odtujila denar, torbice in druge dragocenosti.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – V četrtek nekaj po 17. uri sta neznana moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih brigad in Kardeljeve ceste v Mariboru 16-letni Mariborčanki iz rok iztrgala črno športno torbo z napisom Kempa in pobegnila po Cesti proletarskih brigad v smeri Pohorja.

Storilca naj bi bila visoka okoli 170 centimetrov in srednje postave. Prvi naj bi bil star 16 let, drugi od 25 do 30. Tisti, ki je vzel torbo, je bil oblečen v kavbojke, črno jakno z rjavo kapuco in obut v športne copate. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Neznana storilca sta okoli 17.30 na Veselovi ulici v Mariboru od zadaj pristopila k 48-letni Mariborčanki in ji z rame strgala žensko torbico. Med prerivanjem je iz torbice padlo vse, kar je imela oškodovanka v njej. Neznanca sta torbico in mobilni telefon znamke Samsung A3 v sivem ovitku pobrala in zbežala v smeri Ulice Pohorskega odreda, nato pa neznano kam.

Storilca je žrtev opisala kot 170 centimetrov visokega moškega in drugega kot 160 centimetrov visokega. Ta je na hrbtu nosil nahrbtnik. Star je okoli 16 let in je nekoliko temnejše polti. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Uprla se jima je

Malo pred 18. uro so policiste iz mariborskega kliničnega centra obvestili, da pri njih išče zdravniško pomoč 51-letna Mariborčanka, ki naj bi jo napadla moška. Policisti so ugotovili, da je ženska v četrtek okoli 16.45 na Ljubljanski ulici pri II. gimnaziji stopila iz avtobusa in se peš napotila proti Plečnikovi ulici. Na dovozni poti pri garažah sta do nje nenadoma pritekla neznana mlajša moška vitke postave, visoka 175–185 centimetrov, oblečena v svetlejši bundi in kapi. Eden od njiju je zgrabil njeno torbico, ki jo je imela v levi roki, drugi pa jo je potisnil. Torbico je poskušala zadržati in sta jo z neznanim moškim vlekla vsak k sebi, nato pa jo je neznanec izpustil. Zaradi izgube ravnotežja je padla in se ob tem lažje telesno poškodovala. Neznan storilca sta nato zbežala. Materialna škoda ni nastala, saj je oškodovanki uspelo torbico zadržati.

V četrtek okoli 19.05 je 17-letna dijakinja pešačila iz smeri Ljubljanske ulice proti dijaškemu domu na Titovi cesti v Mariboru. Na Šilihovi ulici sta jo od zadaj dohitela neznana moška in ji iz rok iztrgala torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti in denarjem. Po dejanju sta pobegnila proti Ljubljanski ulici in nato neznano kam. Oba sta bila mlajša, eden naj bi imel oblečeno jakno sive barve. Torbico je kasneje našel občan na Pupinovi ulici in jo je prinesel oškodovanki v dijaški dom, v njej pa je manjkal denar. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Policija opozarja

Na podlagi opisov neznanih storilcev, ki so jih podale oškodovanke, ter glede na kraj in čas storitve opisanih kaznivih dejanj je moč sklepati, da sta opisana dejana izvršila ista neznana storilca.

Policisti vse, ki bi kar koli vedeli o teh dejanjih, prosijo, da informacije sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. 

Deli s prijatelji